martes, 3 de junio de 2014

L’ORIGEN EMOCIONAL DE LES LESIONS


Segons la medicina holística l’immensa majoria de dolències físiques estan relacionades amb un sistema nerviós alterat. Quan parlem de medicina holística ens referim a la que s’ocupa del cos, ment i ànima de la persona mitjançant teràpies alternatives.

Un sistema nerviós alterat provoca angoixa i malestar a la part emocional de la persona i a nivell físic provoca contractures musculars i el pes gravitatori, que és la càrrega de la vida que suportem les persones a la seva espatlla.

Tots els problemes socials(treball, manca de feina, hipoteca..) es concentren a l’espatlla dreta. Els nens quan tenen càrregues escolars o males relacions amb els companys de clase se’ls carrega l’omòplat dret i fa que es desplaci cap avall i l’esquena s’elevi. Les càrregues afectives com desenganys amorosos, divorcis, relacions familiars dolentes fa pressionar l’espatlla Esquerra cap avall i la dreta va cap amunt.

Tipus de lesions
1.      Escoliosi:
Quan el desequilibri entre els dos omòplats supera 1,5 cm la cadera es desplaça per compensar i buscar l’equilibri, però aquets desplaçaments fan que la columna vertebral pateixi importants torsions i aquí ve l’escoliosi al produir-se la desviació de l’espatlla degut a que les lumbars i els coxis estan desplaçats.
La creença o tòpic que les desviacions de columna tenen a veure per una mala postura no és certa. La persona el que fa inconscientment és trobar la postura de repòs més còmoda segons la seva escoliosis.
2.      La curvatura de l’espatlla:
·         Vèrtebres desplaçades
·         Pinçaments
3.      Hèrnies discals
Si nos es corregeix l’espatlla poden reproduir-se després d’una intervenció quirúrgica.
4.      Ciàtica
5.      Tendinitis
6.      Alteració del sistema nerviós
·         Sentiments de po
·         Impotència davant situacions com relacions, treball..

Afecta als ronyons que s’inflamen i es debiliten les lumbars.
7.      Fibromialgia


Com solucionar aquestes dolències

Una de les solucions és distensionar la musculatura i recolocar l’estructura dels ossos. Això ens permetrà estar be durant un temps, però les molèsties poden reaparèixer. Per aquest motiu hem d’esbrinar l’origen emocional de les lesions.
Les solucions que ens poden solucionar millor les dolències son a través de les teràpies naturals com: acupuntura, naturopatia, massatges,reflexologia podal, shiatsu..
També podem tractar amb l’osteopatia, però sols quan el sitema nerviós estigui suficientment fort i s’hagin desinflamat les contractures.



RECEPTA
La cistitis
-1 ceba
-1/2 l. d’aigua

Partir la ceba en 4 trosos i coure-la en un pot fins que l’aigua es redueixi a la meitat.

Retirar i deixar macerar durant 8 hores

Colar i prendre en dejú




No hay comentarios:

Publicar un comentario