lunes, 24 de noviembre de 2014

ELS HIKIKOMORIS


Suposo que tothom o quasi tothom hem sentit a parlar durant aquets dies a Tv, radio, diaris… d’un fenomen anomenat síndrome de hikikomori. Aquest síndrome es va originar al Japó i ara esta arribant al nostre país amb molta força i de forma molt perillosa.


Origen i causes

Com hem dit abans és un síndrome que va néixer al Japó i sembla ser que les causes son les pressions que reben els adolescents en el mon laboral i  i també a la incapacitat que tenen de parlar amb els seus familiars sobre les seves preocupacions, inquietuds..

Aquesta paraula vol dir “Tancar-se, confinar-se en un mateix”. Degut als problemes anomenats anteriorment  els joves opten per no sortir de casa i molts cops ni surten de la seva habitació.

La majoria de joves després d’acabar els estudis no volen enfrontar-se a un mon laboral tant competitiu i s’aïllen de tot(encara que poden conectar-se a Internet de forma indefinida). Aquesta reclusió pot durar unes setmanes o mesos i en alguns casos anys.

Per veure l’impacta d’aquest problema direm que l’any 2000 el govern Japonès va elaborar un informe sobre 3.300 antics hikikomoris(un 17% no eren capaços de sortir de casa i un 10% ni tan sols podia sortir de la seva pròpia habitació. Per dir-ho així els seus aliments son el mon infantil virtual que alimenta Internet i esta basat en videojocs, mangas, dvd’s, Canals per satèl·lit, jocs de rol….

Aquest comportament fa alterar els ritmes diaris de comportament de la persona (dormen de dia, mengen a la tarda i es passen la nit connectats(videojocs, Tv…)
La seva sexualitat es limita a tenir fantasies amb heroïnes virtuals, estrelles del porno.
Alguns espanten al pares i tenen comportaments agressius, altres tenen depressions i es suïciden.

Els pares sovint accepten el fenómen com quelcom inevitable i no fan res per impedir-ho i amés el fet de reconèixer el problema seria una deshonra per ells.


Dades rellevants a Japó
2011- 1.5 milions hikikomoris
2014- 3 milions hikikomoris


A Espanya hi han 2 casos coneguts
-Noi 18 anys(1 any i mig aillat a casa)
-Noi 25 anys(4 anys aïllat)

De tota manera segons el experts poden haver-hi de 800 a 1000 casos al nostre país.



RECEPTA

6 Remeis per l’al·lèrgia
-Ortiga en infusió
-Mel
-Te verd
-Menta en infusió o oli essencial
-Cúrcuma


No hay comentarios:

Publicar un comentario