martes, 7 de abril de 2015

TERAPIES HOLISTICAS


Son les teràpies que apliquen un efecte terapèutic al organisme que li provoca una reacció perquè  es pugui sanar de forma natural.


Què son

La paraula “holos” vol dir el tot. Aquestes teràpies tracten el ser humà en la seva totalitat, com una unitat formada per cos físic, ment i esperit.


Tipus de teràpies holísticas

La medicina ayurvèdica, la homeopatia, l’acupuntura, la fitoteràpia, el massatge terapèutic, la teràpia floral, la reflexologia, el ioga, el reiki…
Totes aquestes teràpies actuen sobre l’energia vital i aconsegueixen la sanació restablint l’equilibri entre cos, ment i esperit.

Recordeu que aquestes teràpies les podeu trobar explicades dins aquest bloc


Característiques

Es parteix de la base que no hi han malalties sino malalts i tenen en consideració no sols el que succeeix en un òrgan o zona del cos sinó en tot l’organisme, la forma de manifestar-se la malaltia i cóm respon la mateixa a les pròpies emocions i pensaments i les influències del medi ambient i a tos els estímuls rebuts.

1.      La teràpia es basa en trobar la causa de la patologia i no actuar sobre els sintomes de la malaltia com pasa en la medicina alopática.
2.      No apareixen , en cas que el diagnòstic sigui correcte, els efectes secundaris ni les reaccions adverses que presenten la majoria de medicaments
3.      Hi ha una relació estreta entre el terapeuta i el pacient, que forma part activa en el procés de curació. En la medicina alopática el pacient desenvolupa un paper més pasiu.
4.      No es presenta interacció amb la medicina o tractament prescrits per un metge.
5.      La teràpia holística s’utilitza principalment com a teràpia complementària o alternativa i no substitueix a cap tractament mèdic.RECEPTA

(Per no roncar)

Te de gingebre
-Una petita porció de gingebre
-1 tassa d’aigua
-2 cullerades de mel


Posar aigua i gingebre en un recipient i bullir 5 minuts
Reposar 5 minuts
Prendre 2 hores abans de dormir