lunes, 14 de diciembre de 2015

BIOFEEDBACK


Origen

És una tècnica relativament nova. A mitjans del s. XX un dels professors de la universitat de Chicago, José Kamiya se’n va adonar de que podia controlar les seves ones cerebrals i per tant els seus processos psicològics. Poc a poc es va perfeccionar la tècnica i en tant sols 15 anys més tard un altra professor d’EEUU Barry Sternan la va començar a utilitzar per fins terapèutics i la anomenar biofeedback. Es tracta de controlar les ones cerebrals per ajustar l’estat mental.


En què es basa

Hem de ser conscients que el millor mestre es troba al nostre interior, per això si ens observem i prestem atenció a les senyals que ens envia l’organisme podem reduir e eliminar certs problemes de salut. Aquesta teoria es basa el biofeedback(biorretroalimentació). Per exemple els esportistes els esportistes el que buscan és maximitzar el rendiment de l’organisme i amb el biofeedback ho podem aconseguir ja que el tractament proporciona un major autocontrol de certes variables fisiològiques que poden condicionar el nostra estat de salut. Es podria dir que “fem conscient l’inconscient”.


Cóm es realitza

En la primera fase es medeixen diferents factors relacionats amb el sistema nerviós i la seva activitat com la tensió muscular, la respiració, la temperatura de la pell, les ones cerebrals o el flux sanguini. A partir d’aquesta informació podem tenir un pla dissenyat per professionals per controlar certs problemes. Les proves son:
1.  Electromiograma: Controla el sistema nerviós somàtic.( Son neurones sensitives que porten informació(sensació de dolor) als òrgans dels sentits(pell, ulls…)
2.  Control pressió arterial: Controla el sistema nerviós autònom(controla les accions involuntàries, rep informació de les vísceres per actuar sobre els músculs, glàndules i vasos sanguinis.
3.      Electroencefalograma: Respostes del sistema nerviós central.



Malalties tractades
1.      Tot tipus d’inflamació i dolor
2.      Febres, infeccions, depressió i ansietat
3.      Estrès acumulat
4.      Cansament i malestar general



Remeis pel sistema nerviós
1.      Llevat de Cerveza: Depressió, ansietat, estrès, apatia, manca de gana..
2.      Civada: Insomni, irritabilitat..
3.      Pol·len: Equilibra el pH de la sang
4. ,,Magnesi: La manca de magnesi pot ser el causant de l’insomni, l’ansietat, hiperactivitat..
Aliments amb magnesi: cacau, enciam, espinacs, plàtan, albercoc, advocat, présec,pésols, llenties, patates i carbassa.




Plantes que tonifican el sistema nerviós
·         Melisa
·         Ginkgo
·         Hipèric
·         Alba haca
·         Lavanda
·         Passiflora




No hay comentarios:

Publicar un comentario