miércoles, 7 de septiembre de 2016

LA SILIMARINA

La Silimarina és un principi actiu que es troba a les llavors del card marià i s’ha comprovat que és efectiu per l’ hepatitis C  i malalties d’origen víric. Amés és antioxidant i antiinflamatori i s’usa per diabetis 2, alzehimer i càncer.
El card marià és d’origen mediterrani encara que en l’actualitat es cultiva com a planta medicinal a centreeuropea, Argentina, Xina i d’altres.
Els efectes d’aquesta planta es coneixen desde fa 2000 anys i el principi actiu es va descobrir el 1968
Normalment es comercialitza en forma de càpsules o líquids i també com antídot per diferents verins i disfuncions hepàtiques provocades per l’excés d’alcohol i medicaments, fetge gras.






                                                         



Tipus de malaltia on és efectiva la silimarina
1.      Fetge gras
-Inhibeix l’estrès
-Millora la resistència a l’insulina
-Millora els danys cardíacs que provoca la malaltia hepàtica
-Redueix el tamany del fetge
2.      Cirrosis i fibrosis hepàtiques
Si existeix una patologia hepàtica durant molt de temps el fetge s’acaba fibrosant i funciona casa cop pitjor, llavors la circulació sanguínea és insuficient i s’acumula a la bilis i el fetge es torna cirròtic. La toxicitat pot ser per causes alimentàries o infeccioses.
3.      Hepatitis C
Les molècules antiinflamatòries, antioxidants potencien la regeneració del fetge i ajuda al sistema inmune.I ajuda també a evitar l’ infecció als qui se’ls hi ha trasplantat el fetge.
4.      Diabetis tipo II
Augmenta la sensibilitat cel·lular a la insulina i protegeix el sistema cardiovascular
5.      Per l’alzehimer i trastorn obsesiu-compulsiu
-Inhibeix la formació de les plaques amiloides
-Inhibeix el  trastorn obsesiu-compulsiu que s’acostuma a tractar amb el medicament prozac, que a diferencia amb el card marià no té efectes secundaris.
6.      La melasma
És una crema amb silimarina que redueix les taques de la pell i amés protegeix del sol reduint el dany provocat per les radiacions ultraviolades
7.      El càncer
És útil pel càncer de pulmó. És antiinflamatori, regula el cicle cel·lular i la metàstasis. També és útil pels càncers de pròstata, ovaris, pulmó, còlon, fetge i vagina




                                    

No hay comentarios:

Publicar un comentario