ATENCIÓ AL VEGANISME
És una pràctica que consisteix en
no menjar productes d’origen animal. I de no menjar ous, làctics i mel. Un
respecte total als animals.
Sembla ser que és una pràctica
cada vegada més extessa i de moda entre les persones joves, però atenció que al
no consumir determinats aliments és necessari menjar-ne uns altres substitutius
ja que si no podem tenir greus problemes de salut. De fet fa hi han hagut
alguns casos de morts per aquesta causa. Sobretot nens petits que tenen unes
necessitats diferents que els adults.
Analitzarem els
substitutius:
1.
Proteïnes:
No vegans:carn, peix, ous
Vegans:Llegums i fruits secs
2.
Ferro
No vegans:carn i marisc
Vegans:Llenties, espinacs, ametlles,
nous, pistatxos, raïm i mango
3.
Calci
No vegans:Làctics
Vegans:Fruits secs, ametlles, tofu,
mongetes, col, coliflor i bròquil
4.
Zinc
No vegans:Musclos
Vegans:Fruits secs, llegums, cereals
integrals
5.
Omega-3
No vegans:Peix
Vegans:nous, llavors lli
6.
Vitamina
B12
No
vegans:Productes d’origen animal
Vegans:
No es troba en productes d’origen vegetal en quantitats suficients i per això s’han
de prendre complements d’aquesta vitamina. És importantíssima ja que
interfereix en la síntesis de la hemoglobina i l’elaboració de les cèl·lules.
És aconsellable
consultar a un nutricionista abans de començar aquest tipus de dieta
No hay comentarios:
Publicar un comentario