ELS PLAGUICIDES TÓXICS
Després de molts estudis i segons
el Programa de control de redisus de plaguicides de l’agència espanyola de
consum i seguretat alimentària hi han 33 plaguicides als aliments espanyols
prohibits a nivell Europeu.Aquets poden alterar el sistema hormonal provocant
malformacions, diabetis, càncers de mama, tiroides i testicles. Les substàncies
químiques que contenen son disruptors
endocrins, que son substàncies alienes al cos humà que son capaces de
modificar els gens de fills i nets.
L’informe constata que hi ha 53 substàncies
legals que alteren el sistema hormonal.
Els 33 plaguicides son:
2,4 D, bupirimato, captan,
clorotalonil, clorpirifós, clorpirifós, metil, cipermetrin, ciproconnazole,
deltanetrin, ditiocarbamatos, epoxiconnazale, fenoxicarb, flutriafol,,
iprodione, laubda, cihalotrin, linurón, melatión, metiocarb, procloraz,
proparnocarb, propiconnazole, propizamida, pirinetamil, piripoxifen,
tebuconazole, tiacloprid, tiofanate-metil, toiciofosmetil, triadimenol.
Els plaguicides disruptors endocrins presents al aliments.
1.
Clorpirifós:
Olives per l’oli, espàrrecs, espinacs, mandarines,
pomes, marcocs, mel, taronges, patates, peres, pinyes, plàtans, porros, llavors
de girasol, tomàquets, raïms de taula, pastanagues.
2.
Cipermetrina:
Espinacs, Bledes, pomes, cogombres, peres, porros, síndria,
olives per l’oli, mangos, marcocs,
3.
Deltametrin:
Arròs, espinacs, farina refinada, enciam, pomes,
marcocs, peres, pebrots i tomàquets.
4.
Ditiocarbamatos:
Olives per l’oli. Cebes ecològiques, espinacs, fongs,
pomes, préssecs, taronges, cogombres, peres i pastanagues.
Els aliments més contaminats per plaguicides disruptors endocrins son:
·
Peres
·
Pomes
·
Préssecs
·
Taronges
·
Espinacs
·
Cogombres
·
Pastanagues
·
Tomàquets
·
Raïm
·
Mandarines
Per tot això no ens hem d’estranyar
que cada vegada hi hagin més persones malaltes i més malalties considerades
rares. Amés la contaminació i altres factors també influeixen negativament en
la nostra salut.
CUIDEM EL NOSTRA PLANETA. ÉS ÚNIC
No hay comentarios:
Publicar un comentario