lunes, 27 de marzo de 2017

LA LONGEVITAT


La longevitat no és una qüestió sols de genètica sinó de factors dietètics, emocionals i socials. Actualment els països asiàtics son els llocs on hi han les persones amb més edat. Concretament a la ciutat de Laizhon la mitjana d’edat és de 117 anys i a Ogimi també és una de les més altes.



Què tenen en comú aquests països?

A les ciutats orientals tant les més pobres com les més riques tenen un sistema terapèutic i mèdic basat  en la medicina tradicional xinesa que es basa en l’acupuntura i herbes medicinals per equilibrar l’organisme. Així doncs el metge que té menys pacients és el que té més èxit.



Aspectes claus per la longevitat

En les societats orientals hi ha poca gent obesa per el tipus d’alimentació. Mengen poques grasses, molta verdura, peix, algues, cereals e infusions. Solen menjar poc a poc i amb moderació, no s’atiborren ja que son hàbits per poder viure més anys.
A les ciutats prop de la costa viuen més anys perquè estan en contacta amb la natura, cultiven les seves pròpies verdures i fruites. Fan exercici cada dia, la majoria es desplacen en bicicleta, mediten, es relaxen.
Existeix molt de respecta amb les ancians, reconeguts perla seva venerabilitat, saviesa i poder personal. La família és molt important al igual que la comunitat. També hi ha molta cura dels aspectes emocionals, financers i socials. Els ancians no tenen la costum de jubilar-se i participen activament en la majoria d’activitats.
Però viure més anys és positiu amb una bona qualitat de vida i una bona salut. Una de les coses a tenir en compte és que les persones amb una bona capacitat mental i força física poden participar en la contribució econòmica i social. A la fi i al cap tots intervenim en la forma d’envelliment de la població. Si tots intentem estar millor aconseguirem que les persones ancianes visquin de forma més activa i autònoma.


                                             




Què fer per viure menys anys
1.      Deixar la teva salut en mans del altres
2.      No acudir als metges quan tenim malestar
3.      Respirar curt i poc
4.      Tenir actitud pessimista en front de la vida, sempre queixant-te i tenir pensaments negatius
5.      Deixant-te portar per les pors enlloc de ser conscient
6.      Viure en independència sense necessitar-ho
7.      Prejubilar-se i mantenir-se inactiu professionalment
8.      Pensar i actuar com si la vida intel·lectual s’hagués acabat
9.      Viure en continues tensions emocionals,angoixes,estrés
10.  Fer vida sedentària
11.  Tenir mals hàbits alimentaris
12.  Consumir en excés de tabac, alcohol, drogues




                                               





Resveratrol

És un component vegetal generador d’energia perquè estimula la producció d’antioxidants del cos. És ideal per problemes cardiovasculars i els efectes ocasionats per l’envelliment com cansament, dolors musculars, problemes coronaris…

Podem trobar-lo en càpsules .

Es troba al raïm negre ,nous, vi negre i magranes.





No hay comentarios:

Publicar un comentario