martes, 21 de marzo de 2017

LES CONSTEL-LACIONS FAMILIARS

Aquest tema el vaig tractar ja fa uns quants anys en aquest bloc, concretament el 15/12/2011 però he cregut necessari torna’l a tractar perquè és un tipus de teràpia que esta funcionant mol bé per tractar molts problemes que ens afecten en l’actualitat i cada vegada amb més força. Jo l’he experimentat a nivell personal i l’he aconsellat a moltes persones que han quedat molt satisfetes per els resultats aconseguits.

Anirem a recordar aquest tipus de teràpia que considera a cada ser humà com a part del seu sistema familiar i depèn d’ell mateix per la seva existència i qualitat de vida. I perquè la vida flueixi adequadament és necessari la coherència i concordança en ell mateix i amb el sistema familiar i social en el que vivim. Cada família entrega als seus membres una informació particular que ha sigut construïda a través del temps i de la seva història particular.



                                                         



Així doncs definim la constel·lació com un conjunt d’estrelles que formen part d’un sistema dinàmic i en continua evolució.Però els sers humans formen part de constel·lacions que procedeixen de famílies. Aquestes constel·lacions es regeixen per lleis naturals, familiars, socials i que condicionen el seu funcionament. El treball del terapeuta és restablir l’ordre de l’amor en els sistemes humans a nivell individual o de grup. La transgressió d’aquest ordre serà l’origen dels conflictes i de les discordances internes que poden arribar a manifestar-se com a malalties individuals, familiars i socials.


Tots heretem les característiques dels nostres avantpassats però també conflictes no resolts que han passat als nostres familiars com:
·         Violència(interna o externa)
·         Pèrdues de éssers estimats
·         Avortaments
·         Abandonaments
·         Accidents tràgics
·         Exclusions de persones de la família.

A tenir molt en compte que quants més conflictes més malalties cròniques, adiccions, problemes mentals, socials, laborals…

El treball del terapeuta serà identificar els conflictes a nivell familiar, laboral o social que dificulten el flux organitzat per la vida i així restablir l’ordre perdut. Un cop la persona estigui desbloquejada les coses li aniran millor i podrà complir els seus projectes de la vida. Si no es resolen els conflictes pesaran a les següents generacions.


                                           




Tipus de constel·lacions
·         Familiars
·         Personals
·         Conjugals
·         Professionals(Problemes amb els caps i companys de treball)
·         Empresarials
·         Econòmiques
·         Salud
·         Kármiques(sanar vides passades o energies antigues)


Algunes frases consteladores
1.      Perdonar a d’altres és alliberar-se a un mateix
2.      Si de veritat volem estimar hem d’aprendre a perdonar
3.      A menys que et reconciliïs amb la teva mare i el teu pare mai et reconciliaràs amb tu mateix, així que la reconciliació amb els teus pares és requisit indispensable per el teu creixement.





La sanació del pacient durant el procés d’una constel·lació s’inicia quan es pot sentir i comprendre els seus bloquejos i els allibera a partir del perdó.

No hay comentarios:

Publicar un comentario