martes, 12 de septiembre de 2017

TECNOLOGIES REVOLUCIONÀRIES DE SALUD 2017


Biòpsies liquides

Es tracta d’un mecanisme de prova genètica que utilitza sang, plasma, orina o suero enlloc del teixit del pacient.És molt eficient en malalties com el càncer, ja que moltes vegades existeixen mutacions genètiques i això requeriria moltes biòpsies.

Proves genètiques i bio sensors per l’addicció als opiacis

S’estan utilitzant proves genètiques per identificar a les persones amb major risc d’addicció als opiacis mitjançant el control amb rellotges de polsera que medeixen la temperatura corporal i moviments.

Millorar la cirurgia abdominal

Degut als mals resultats obtinguts en la cirurgia abdominal s’emplean uns logaritmes informàtics d’avaluació de riscos previs a la proba monotoritzant l’alimentació del pacient, l’exercici realitzat o l’estrès abans de sotmetres a la prova, o ve a través de sessions de coaching amb els pacients. Amb això reduïm el temps d’hospitalització i el costos de la mateixa.

Millorar la planificació sanitària

Els organismes sanitaris haurien de designar a un responsable per la planificació a llar termini dels desenvolupaments tecnològics i als processos d’atenció en els centres hospitalaris, tals com la infraestructura i compra d’equips mèdics. Una bona planificació asegura un bon futur hospitalari.

Irradiació ultraviolada germicida

Els nous avenços de tecnologia  led ultraviolada C milloren els efectes germicides. Amés dels robots de desinfecció i accessoris del sostre, Aquestes llums flexibles es poden utilitzar en llocs com sota els llits i les encimeres. També hi han barretes de desinfecció UV per tabletes i mòbils.

Inteligència artificial

Existeix un robot humanoide anomenat Pepper que pot interpretar 19 idiomes, reconeix cares, interpreta el llenguatge corporal humà, capta estats d’ànim i entabla converses. Ja s’està utilitzant en les recepcions de 2 hospitals Belgues. El robot consta de càmeres 3D i HD i amb una tableta per agafar-li aplicacions.

Cirurgia robòtica

S’ha desenvolupat una nova taula de quiròfan integrada amb un robot de cirurgia laparoscòpia. Els dos son capaços de comunicar-se entre si amb un software. Quan la taula es mou els braços robotitzats es mouen automàticament sense sortir dels cos del pacient . És molt útil en cirurgies colo rectals.

Millorar l’ imatge endoscòpia

Aquesta cirurgia esta adquirint més impuls gràcies a les tècniques de fluorescència utilitzades per l’oftalmologia i cardiologia. És capaç de visualitzar el teixit maligne indetectable per la llum blanca convencional. També es redueix el temps de procediment amb càncers de mama o gastrointestinals. La endoscòpia tridimensional i el vídeo 4k son uns bons avenços.

La immunoteràpia per la malaltia de Crohn

Existeix un nou tractament anomenat ovesave per la malaltia de Chron. Més del 20% dels pacients solen acudir a teràpies alternatives obtenint pocs resultats. Per això s’estan desenvolupant tractaments en cèl·lules mare per la malaltia de forma intravenosa amb millores en uns 28 dies.

Vacunes per diabetis tipo I

Actualment existeixen unes 10 vacunes contra aquesta diabetis en fase de proves per adults i nens. L’esperança es centra en que les vacunes siguin més segures per prevenir la destrucció autoimmune de cèl·lules d’insulina dels fàrmacs immunodepressors que poden augmentar el risc d’infecció i alguns tipus de càncer.


No hay comentarios:

Publicar un comentario