lunes, 27 de noviembre de 2017

ALIMENTS MÉS QUE TRANSGÈNICS


La biologia que es comença a utilitzar cada vegada més és la biologia sintètica que no es basa en l’estudi dels sers vius sinó que dissenya sistemes biològics o productes que no existeixen a la natura i s’està utilitzant en l’alimentació.Per exemple a EEUU el país on es consumeixen més hamburgueses, algunes d’elles estan elaborades amb un ingredient principal creat per ingeniería genètica (leghenoglobina de soja) i es ven sense control. Hi han altres productes que s’estan incorporant en versions sintètiques de la vainilla, el safrà, la estevia, l’oli de roses, pachuli… sense que a les etiquetes ho especifiqui.
Al Paraguay la estevia s’està fabricant amb endolcidors obtinguts per biologia sintètica anomenada Eversweet per la multinacional Cargill.

Productes manipulats
·       Empres Evolva de biotecnologia que produeix el substitut de la vainilla amb la biologia sintètica i ho presenta com a natural.
·   Empresa Terravia que modifica genèticament certes algues per substituir-les per manteca de karité,de cacau i altres olis vegetals.
·    Iogurt probiótic: Genèticament modificat i elaborat a parir de bactèries per alterar les bactèries intestinals.
·     Probiótics de disseny genètic per les mascotes que provocaran que els excrements faguin olor a plàtan.
·       Fongs amb gens suprimits que no es podreixen
·      Llet de vaca elaborada amb llevadures modificades genèticament i que no provenen de cap vaca.
·     Aerosols genètics: Material genètic escampat directament sobre els camps de cultiu per manipular la genètica de les plagues.

Tots aquets productes que venen de la biologia sintètica son insegurs i els seus efectes no han sigut verificats i qualsevol canvi dels gens pot ocasionar impactes al organisme, una espècie o a l’ecosistema.

És injusta perquè els cultius genèticament modificats vinculats a les llavors estan desplaçant als pagesos de tot el món perquè els productes d’origen vegetal son substituts per els sintètics.
Son insostenibles perquè  molts productes produïts per la biologia sintètica depenen de la producció de sucre provinents dels monocultius que emplean alts volúmens d’agrotóxics com els gas de lutites.
Les algues de disseny podrien convertir-se en una Font viva de contaminació.
Segons Greenpeace els productes transgènics son els que afegeixen derivats de la soja i el moresc com xocolates, patates fregides, margarina i alguns plats preparats.


                                                           




Els principals proveïdors de moresc i soja transgènica a EEUU és Argentina:
·         Soja transgènica: farines, proteïnes, olis i grasses
·         El moresc: farines, almidó, oli, sèmola, glucosa, xarop de glucosa, fructosa i dextrosa



                            






PRODUCTES
1.     Marca Supersol: Supermercats Dinosol i productes del grup sos, Unilever, olis Albert, Carrión, sur
2.      Infantil: marca danone(nutricia, milupa, danez, mellin, cowgate i blédina)
3.      Animals: royal canin, Nestlé i novopet
4.      Conserves: Grup sos(carbonell i sol), el cholo, Nestlé, ofistrade, casami i tre.
5.      Begudes: productes Lipton, flora, zahor i Nestlé com nesquick, nescafé, bonka, eko i ricore.



Segons dades recents a Espanya la comunitat autònoma on es cultiva més moresc transgènic és Aragó 54000 hac, Catalunya 22.300 hac i Extremadura 7.127 hac


Llavors em faig unes reflexions:
-Cóm no poden haver-hi tantes intoleràncies alimentàries?
-Interessa realment aturar-ho?


                        


Doncs la meva opinió és que hi han masses interessos econòmics pel mig i que quantes més malalties més negoci farmacèutic i que el envelliment voldrà dir mes venda de medicaments i així més negoci. En aquest món el que dona diners és el que prevaleix sigui bo o sigui dolent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario