lunes, 4 de junio de 2018


UNA ALIMENTACIO EQUILIBRADA

Entenem com alimentació equilibrada la que conté tots els grups d’aliments i quantitats suficients de nutrients.


Tipus d’alimentacions
1.      Frugívors: A base de fruites
2.      Macrobiòtics: Dieta de cereals
3.      Vegetarians: No mengen carn, peix, llet ni derivats, ous i mel
4.    Crudívers: Exclouen cereals, llegums, patates i accepten fruita, carn, peix, ous, formatges, fruits secs, verdures..

                       


Excessos i deficiències alimentàries
1.      Excés de fruites                                                 

Fredor                                                                             
Cansament                                                         
Desmineralització
2.      Deficéncia fruites

Augment viscositat humoral
Fragilitat humoral

3.      Excés de cereals                                                

Hiperviscositat humoral                                                
Cansament digestiu                                                       
Dermatitis                                                                                  
Refredats 
4.      Deficiència cereals

Aprimament
Desmineralització per manca d’energia           
Assimilació de proteïnes                                                
5.      Excés d’ous i formatges                                                 .

Augment del colesterol                                                 
Augment dels triglicèrids           
6.      Deficiència d’ous i formatges   

Tendència a l’anèmia
Fredor
Cansament
Fragilitat ósea


7.      Excés de carn                                         

Hipertensió                     
Artrosi
8.      Deficiència de carn

Manca de creixement en els nens




Aliments menys recomanables
1.      Rotllos de primavera

Molts greixos saturats
Poden provocar indigestions i diarrees
2.      Combinats amb begudes energètiques

El alcohol combinat amb aquestes begudes que contenen cafeína i tanins son una bomba per el cor i nivells sucre a la sang.
Afecta al fetge i el pàncrees
3.      Patates xips

Molta sal
Oli de palma
4.      Salsitxes de formatge

Excés de greixos i baixa qualitat de proteïnes i greixos saturats
Problemes de tensió
Problemes cardiovasculars
Arteriosclerosis
5.      Brotxaria industrial

Greixos saturats
Malalties cardiovasculars
Augment colesterol dolent
Molts sucres
6.      Daus caldo concentrat

Molta sal
Greix de palma
Glutonat monosódic
Hipertensió i malalties cardiovasculars
7.      Carn en llauna

En excés podria provocar càncer colorectal
8.      Begudes ensucrades

Obesitat
Càries


                                                 

Cicles naturals del organisme

Hi han 3 fases:
·         14-22h. Fase d’apropiació: Ingesta i procés de digestió
·    22-6h. Fase d’assimilació: S’absorbeixen, s’emmagatzemen, es distribueixen i s’utilitzen els aliments ingerits en la 1era fase
·     6-14h. Fase d’eliminació: Compren l’eliminació cap l’exterior de les desfetes corporals i resta d’aliments.


No hay comentarios:

Publicar un comentario