UNA ALIMENTACIO EQUILIBRADA
Entenem com alimentació
equilibrada la que conté tots els grups d’aliments i quantitats suficients de
nutrients.
Tipus d’alimentacions
1.
Frugívors: A base de fruites
2.
Macrobiòtics: Dieta de cereals
3.
Vegetarians: No mengen carn, peix, llet
ni derivats, ous i mel
4. Crudívers: Exclouen cereals, llegums,
patates i accepten fruita, carn, peix, ous, formatges, fruits secs, verdures..
Excessos i deficiències alimentàries
1.
Excés de
fruites
Fredor
Cansament
Desmineralització
2.
Deficéncia
fruites
Augment viscositat humoral
Fragilitat humoral
3.
Excés de
cereals
Hiperviscositat humoral
Cansament digestiu
Dermatitis
Refredats
4.
Deficiència
cereals
Aprimament
Desmineralització per manca d’energia
Assimilació de proteïnes
5.
Excés d’ous
i formatges .
Augment del colesterol
Augment dels triglicèrids
6.
Deficiència
d’ous i formatges
Tendència a l’anèmia
Fredor
Cansament
Fragilitat ósea
7.
Excés de
carn
Hipertensió
Artrosi
8.
Deficiència
de carn
Manca de creixement en els nens
Aliments menys recomanables
1.
Rotllos
de primavera
Molts greixos saturats
Poden provocar indigestions i diarrees
2.
Combinats
amb begudes energètiques
El alcohol combinat amb aquestes begudes que
contenen cafeína i tanins son una bomba per el cor i nivells sucre a la sang.
Afecta al fetge i el pàncrees
3.
Patates xips
Molta sal
Oli de palma
4.
Salsitxes
de formatge
Excés de greixos i baixa qualitat de proteïnes i
greixos saturats
Problemes de tensió
Problemes cardiovasculars
Arteriosclerosis
5.
Brotxaria
industrial
Greixos saturats
Malalties cardiovasculars
Augment colesterol dolent
Molts sucres
6.
Daus
caldo concentrat
Molta sal
Greix de palma
Glutonat monosódic
Hipertensió i malalties cardiovasculars
7.
Carn en
llauna
En excés podria provocar càncer colorectal
8.
Begudes
ensucrades
Obesitat
Càries
Cicles naturals del organisme
Hi han 3 fases:
·
14-22h. Fase d’apropiació:
Ingesta i procés de digestió
· 22-6h. Fase d’assimilació:
S’absorbeixen, s’emmagatzemen, es distribueixen i s’utilitzen els aliments ingerits
en la 1era fase
· 6-14h. Fase d’eliminació:
Compren l’eliminació cap l’exterior de les desfetes corporals i resta d’aliments.
No hay comentarios:
Publicar un comentario