viernes, 23 de septiembre de 2011

LA IMPORTÀNCIA DE LES VITAMINES


Abans de parlar de les vitamines hem de parlar dels radicals lliures. Els radicals lliures són molècules o àtoms que els manca un electró, per això intenten capturar aquest electró de l’organisme, però d’una forma agressiva. Quan aquest procés es desenvolupa a l’interior de les cèl·lules es perd gran part de la seva capacitat defensiva i si s’ha danyat el nucli de la cèl·lula i afecta al material genètic, la cèl·lula degenera i es transforma en una cèl·lula cancerígena.


CAUSES DE L’ACUMULACIÓ DE RADICALS LLIURES
·        Ve del nostre propi metabolisme
·        Aire contaminat i fum de cigarrets
·        Radiacions d’ions i rajos ultraviolats.
Llavors el que fan les vitamines és prevenir la presència dels radicals lliures en el medi ambient i l’organisme, especialment les vitamines A, C, E,és a dir que neutralitzen  l’acció d’aquests radicals.
La vitamina A, C i E són importants per la prevenció del càncer de pulmó i en el cas del càncer de pell reté els radicals lliures produïts pels rajos ultraviolats.
A continuació explicarem aquestes vitamines i cóm ens poden ajudar:
VITAMINA A
·        Prevenció de càncers de : boca, esòfag, matriu i protegeix contra els infarts.
·        Es troba a: pastanagues, col, espinacs , bròquil, albercocs, endívies, tomàquets , ous….
·        Es recomana 15 mg diaris i prendre els aliments crus o cuinats al vapor.

VITAMINA C
·        Prevenció de càncers : esòfag, coll, estómac, intestí i coll d’úter.
·        Es troba a : cireres, kiwis, pebrots, maduixes, taronges, patates, llimones…
·        Es recomana 100 mg al dia.
·        Es recomana prendre’ls crus i frescos.
VITAMINA E
·     Prevenció : malalties circulatòries, atura l’alteració química del colesterol i evita que s’introdueix en venes i artèries i augmenta la vida dels glòbuls vermells i evita l’ infertilitat i l’envelliment.
·        Es troba a: oli gira-sol, oli de soja, ametlles, oli d’oliva, cacauets, alvocats, pipes de gira-sol…
·        Es recomana 60 mg al dia.
·        Els aliments haurien de ser crus o quasi.
RECEPTA
CONCENTRAT DE VITAMINA E
·        1 got de llavors  de llinosa
·        1 l. d’aigua destil·lada
-Moldre les llavors de llinosa i introduir-les en una gerra
-Afegir l’aigua
-Batre fins aconseguir una barreja Cremosa
Prendre 1 got diari, a qualsevol hora del dia












No hay comentarios:

Publicar un comentario