martes, 11 de febrero de 2014

LA MOXIBUSTIÓ


Que es

És una tècnica antiquíssima de la medicina tradicional xinesa que utilitza el calor de l’artemisa per curar. És un complement de l’acupuntura. A la Xina antiga es representava l’acupuntura amb l’agulla i el foc. Els xinesos deien que “con que la dona suporta la meitat del cel, la moxibustió suporta  la meitat de les malalties”
Per aquesta tècnica s’utilitzen les fulles d’artemisa*, que un cop seques es molen. La seva pols és incandescent i arriba als 500 i 600 graus. És un calor sec que s’aplica als punts d’acupuntura, meridians i zones.

*Característiques de l’artemisa:
1.     Composició química: El seu oli essencial conté cineol, linalol, tuyona, tanins, adenina, colina i vitamines A,B,C
2.      Propietats: Tonifica, digestiva, aperitiva, antiinflamatòria, antimicrobiana, analgèsica.
3.     Usos: Molt indicat per les dones. És recomanable per regular el cicle menstrual, calmar els dolors del període i enfortir la matriu. Amés esta indicat per l’anorèxia, anèmia, vòmits i ajuda a la mare després del part per recuperar-se.Tipus de moxibustió
1.      Amb cons :
·         Forma directa: Directament a la pell en un punt concret fins que el pacient aguanti el calor.
·       Forma indirecta: Entre els cons i la pell es col·loquen trossets d’all i gingebre i els cons cremen sobre. D’aquesta forma el cos rep també els seus afectes.

2.      Amb puro de moxa:
·       S’enrolla l’artemisa com un puro. S’encén i es col·loca a uns 3 cms de la pell durant 3 o 5 minuts abans que el pacient sentí dolor per la cremada.
Amb aquesta tècnica aconseguim regular el fluixa de circulació de la sang i l’energia i millorar el sistema immunitari, amés és analgèsica, antiinflamatòria per els dolor reumàtics, desintoxicant , regula el metabolisme i aparell digestiu.
Per el vèrtig, l’anèmia, amenorrea, diarrea…
Contraindicacions i precaucions
1.      S’ha de tenir cura de no cremar al pacient
2.      Aplicar si hi ha febre a partir de 38
3.      No és aconsellable aplicar-ho a la cara
4.      Amb els embarassos no és convenient fer-ho ni al abdomen ni a la zona sacrolumbar
5.      Evitar zones eon hi hagin grans vasos sanguinis.Els darrers descobriments sobre la malaltia del parkinson aconsellen practicar l’acupuntura al pacient per l’estimulació cerebral col·locant petits microinplants de titani al cartílag de l’orella. També funciona per les al·lèrgies, migranyes, asma o obesitat.RECEPTA
QUALITATS DE LA LLIMONA
·         Prevenció de refredats: vitamina c
·         Rica en minerals: magnesi, potassi, calci, fòsfor
·         Per digestions pesades
·         Alleujament del dolor i efecte cicatritzant per les llagues
·         Protector del fetge

Per els refredats és aconsellable prendre un got d’aigua tèbia, mel i llimona abans d’anar a dormir