lunes, 8 de octubre de 2018


TIPUS D’ALÈRGIES E INTOLERÀNCIES


Les intoleràncies i alèrgies están augmentant d’una forma espectacular entre la població. A Espanya els celíacs augmentant cada any un 15% i representan el 1% de la població, unes 400.000 persones. I entre un 30% i 50% de la població té intolerancia a la lactosa. I és molt problable que n´hi hagin moltes més no diagnosticades.


L’intolerància

És deguda a la manca de components necessaris per la correcta digestió dels aliments sense l’acció del sistema inmune, excepte l’intolerància al gluten que presenta alteracions del sistema inmunulógic.

Els principals productes causants son la llet, peix, ous en els nens i el marisc, peix i fruits secs en els adults.


                                                 





Síntomes
1.  Alèrgies: urticaria, erupcions, inflo llavis o parpelles, ulls vermellosos, tos, diarees, vómits, congestió nasal, dificultats per respirar, hipotensió i marejos.
2.      Intoleràncies: dolor abdominal, gasos, diarrees.



                                                        

                                 









                                           



Tipus d’intoleràncies més comuns
1.      Lactosa

Incapacitat del sistema digestiu per digerir la lactosa (sucre de la llet). Esta causada per el déficit en la producció per part del cos d’una enzima, la lactasa que és l’encarregada de digerir i absorbir el sucre de la llet.
2.      Gluten

És una glucoproteina present al blat, avena, civada i sègol. L’intolerància es produeix perque l’intestí prim no és capaç de digerir-lo i es produeix una reacció inflamatória del intestí.
Els síntomas son pèrdua de pes, de gana, vómits, diarrees, pèrdua de massa muscular.
Els aliments lliures de gluten son: llet i derivats, ous, verdures, hortalitzes, moresc, arròs, mel i llegums.
3.      Sacarosa

Intolerància al sucre i manca de l’enzima sacarasa.
Els sintomes son diarees, flatulències i dolors abdominals
4.      Fructosa

La fructosa és el sucre present a les fruites, certs vegetals i la mel.
L’intestí és incapaç de digerir aquest tipus de sucre.
   

                                                        




En conclusió en alguns casos l’intolerància és reversible amb l’ajuda d’una bona alimentació. La majoria d’intoleràncies venen degut al consum excesiu dels aliments processats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario