lunes, 27 de enero de 2020


IKIGAI


La paraula Ikigai vol dir “raó de viure” en Japonès. La raó de viure per estar plenament satisfets i feliços. És una filosofia Japonesa que fa que en certs llocs del Japó visquin més de 100 anys.

El Japó reconegut per la OMS és el país on la gent viu més anys(mitjana de 83,7 anys tant homes com dones). Aquesta longevitat té a veure amb la dieta i tenir la seva motivació vital i una missió a la vida)

Per contra el Japó esta en el lloc 51 en els països més feliços del món. La clau és identificar allò en que som bons, que ens dona plaer al fer-ho i saber que aportem quelcom al món. Si ho aconseguim augmentarà la nostra autoestima.

Però tenim tots un ikigai?

Hi han persones que senten que senten que no posseeixen habilitats especials ni objectius per complir, però en això estem equivocats. Tots tenim un do, ja sigui per dibuixar, música, ball, esport…



Per descobrir el nostre ikigai podem preguntar-nos:
1.      Quin és el meu element?
Si ets una persona que es troba còmoda fent coses sol perquè li molesta estar en grup llavors no podran ensenyar, donar conferències..sino una activitat recollida.
2.      En quines activitats ens passa el temps volant?
Ens indica que pot tractar-se d’una passió a desenvolupar
3.      Què ens resulta més fàcil?
4.      Què ens agradava quan érem nens?



Necessitem crear-nos un pla i seguir-lo. Mai és tard per buscar el nostra lloc al món. Durant la maduresa sentim que hem de reciclar-nos laboralment. La nostra societat ha intentat que el treball sigui com un càstig, per això molts treballs no ens agraden i fem un sobreesforç. Per aquest motiu hi han persones cada vegada més estressades i depressives. Durant l’adolescència quan comencem a prendre decisions de futur és difícil trobar el nostra ikigai.


                                                     




Claus
·         Mantenir-nos sempre actius “Mai ens hem de rendir”
·         Prendre les coses en calma
·         No menjar fins atipar-te.Menjar menys allarga la vida)
·         Rodejar-te de bons amics
·         Somriu més
·         Reconecta amb la natura
·         Donar gràcies per tot
·         Seguir el teu ikigai
·         Viure el moment



El que és clar és que la vida és molt curta i hem d’aprofitar tots el moments per intentar ser el màxim de feliços possible. Si ens fem la vida més fàcil la gaudirem més i viurem molts més anys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario