jueves, 17 de noviembre de 2011


TERÀPIA AMPUKU

La Teràpia ampuku vol dir “calmar l’abdomen“ i és un tractament corporal que es centra en el hara, que és el centre energètic del cos i que segons les medecines orientals es troba a l’abdomen.
Actualment té dos branques principals :
1.      Fisiològica : Es centra en les patologies del cos
2.      Emocional: Es centra en les arrels d’aquestes patologies i aquestes es manifesten com bloquejos i dificultats emocionals.

Aquesta teràpia es va desenvolupar al Japó,  però inicialment era una branca de la teràpia Anma  de la Xina, però l’influencia dels budistes va fer que de la Xina anés cap al Japó  i per raons de clima, geografia i cultura el van adaptar a les seves necessitats.
Gràcies al mestre Shiansi Ota aquesta teràpia va derivar amb el shiatsu, més conegut en l’actualitat. El mestre va dir :”Si practiquem amb el pacient l’ ampuku els bloquejos fluiran, l’harmonia entre els òrgans vitals augmentarà, la circulació de la sang millorarà, els osos i les articulacions es faran més flexibles, la pell estarà més hidratada i la gana millorarà i la memòria augmentarà.
Com hem comentat abans hi ha dos apartats en l’ ampuku:

1.      Ampuku fisiològic:
·         Es basa en la medecina tradicional Xinesa
·         L’equilibri entre yin i yan
·         Els 5 elements (terra, aigua, foc, aire, arbre)
·         Actuació sobre l’abdomen per tractar les malalties
2.      Ampuku emocional:
·         Buscar la causa de la malaltia i els bloquejos de la persona. Si es resolen els bloquejos millorarà la persona.

Aquesta teràpia ens pot ajudar en varius aspectes de la nostra vida tals com:


·         El treball sobre l’abdomen ajuda a la regularització i l’harmonia del funcionament digestiu i beneficia l’estrenyiment, el còlon irritable, gastritis…
·         Millora els problemes del sistema respiratori com : l’asma, problemes de respiració. Migranyes, mals de cap, dolors reumàtics, estrés..
·         Problemes sistema reproductor, com la fertilitat.


RECEPTA

La memòria i el desgast físic

-15 castanyes
-1/2 l d’aigua

Preparació
-Tallar les castanyes en forma de creu
-Bullir a foc lent durant 12 minuts

Menjar-les durant tot el dia (màxim 15 u)

No hay comentarios:

Publicar un comentario