jueves, 15 de diciembre de 2011


CONSTELACIONS FAMILIARS

Origen

El creador ve ser Bert Hellinger i neix a Alemanya els anys 80. És un mètode terapèutic el qual considera que cada ser humà és un art i part del seu sistema familiar i depèn d’ell mateix per la seva existència i qualitat de vida, i perquè la vida flueixi adequadament és necessària la coherència i concordança en ell mateix i amb el sistema familiar i social en que vivim. Cada família entrega als seus  membres una informació particular que ha sigut construïda a través del temps i de la seva història particular.

Què és una constel·lació?

Com tots coneixem la constel·lació és un conjunt d’estrelles que formen part d’un sistema dinàmic i en contínua evolució. Però els sers humans formen part de constel·lacions que procedeixen de familiars. Aquestes constel·lacions es regeixen per lleis naturals, familiars, socials i que condicionen el seu funcionament.
El treball del terapeuta és restablir “ L’ordre de l’amor” en els sistemes humans, i això es fa a nivell individual o de grup.

En què es basa?

Segons el terapeuta Hellinger les lleis naturals, familiars, socials i espirituals que regeixen el funcionament dels nuclis humans són les  ordres  de l’amor. I la transgressió d’aquestes ordres són l’origen dels conflictes i les discordances internes que poden arribar a manifestar-se com a malalties individuals, familiars i socials.
Perquè hi hagi un fill abans hi han d’haver hagut uns pares, aquests pares tenien també uns pares… A llavors cada nou vincle enriquirà els sistemes ja existents i ampliarà l’historia familiar i serà responsable de les lleis de la vida.
Com sabem tots heretem les característiques dels nostres avantpassats ( físics, de caràcter…) I també heretem conflictes no resols que han passat a les nostres famílies tals com:
1.      Violència (interna o externa)
2.      Pèrdues de éssers estimats
3.      Avortaments
4.      Separacions traumàtiques
5.      Abandonaments
6.      Accidents tràgics
7.      Exclusió de persones de la família
Com més conflictes més malalties de tipus crònic, adicions, problemes mentals, socials, laborals..

Cóm ens pot ajudar  aquesta teràpia?

Podem identificar els conflictes a nivell familiar, laboral o social que dificulten el flux organitzat per la vida i així restablir l’ordre perdut.
Una vegada la persona estigui des bloquejada dels conflictes les coses li aniran millor i podrà complir els seus projectes de la vida.
Aquets canvis són a nivell particular , a nivell familiar o de grups.
Si no resolem conflictes pesaran a les següents generacions.

RECEPTA

DOLORS REUMÀTICS

-1 manat de porros
-1 l. d’aigua
-Una cassola i un colador

1.      Bullir el litre d’aigua junt amb el manat de porros durant 15 min.
2.      Colar i guardar en un termo

Beure  al llarg del dia, entre àpats o be una tassa abans d’esmorzar, dinar o sopar.





No hay comentarios:

Publicar un comentario