viernes, 23 de diciembre de 2011


TERÀPIA GESTALT

La paraula gestalt es tradueix com a forma en l’ idioma alemany i juntament amb les teràpies del tapping i la p.n.l. estan molt de moda actualment per la seva efectivitat.
Aquesta teràpia pren el nom i algunes influències de l’escola gestalt alemanya i del psicoanàlisis de Freud, Jung…El que fa és tractar la persona en la seva totalitat, per això s’anomena holística, ja que va a trobar la causa del conflicte.
Es considera la persona com una unitat formada per cos, ment i emoció i con que la persona es relaciona amb d’ altres, s’estudien també els aspectes familiars, socials i de relacions.

En qué es basa?

En l’autoregulació del organisme. Qualsevol organisme sa és capaç de detectar la seva necessitat i de posar-se en moviment per satisfer-la, però quan aquest procés es para o es redueix i no es produeix la satisfacció necessària les persones ens tornem fóbicas i perdem vitalitat, espontaneïtat, capacitat d’expressió i es van acumulant assumptes no resolts. El procés terapèutic consisteix en restablir aquesta capacitat perquè la persona torni a revifar.

Conceptes principals

1.      L’aquí i ara – Viure, sentir el present i la realitat
2.      Adonar-se’n- El pacient s’anadona del que li passa, perquè s’ha de ser conscient per canviar.
3.      Acceptar el que un és-Ser responsable dels seus propis actes.

Fer-se preguntes un mateix

1.      Cóm em sento?
2.      Cóm em sento en aquesta situació?
3.      Cóm em sento ara?
4.      Perquè estic fent això?
5.      De què em serveix sentir-me així?

El pacient s’expressa amb gestos, moviments o verbalment i això  els ajuda a desbloquejar-se de l’angoixa, la depressió, la manca de comunicació, la soledat, la po..
I així sentir-se realitzats.


RECEPTA

CISTITIS

-1 Ceba
-1/2 l. d’aigua

-Bullir la ceba amb aigua dins un pot fins que l ‘aigua es redueixi a la mitad.
-Retirar i deixar macerar 8 h.
-Colar i prendre en dejú



No hay comentarios:

Publicar un comentario