lunes, 4 de junio de 2012


ELS MAYAS

La cultura Maya esta viva desde fa milers d’anys abans de la conquista espanyola, durant i actualment hi ha milions de Mayas a Guatemala i part de Mèxic. Els Mayas ja preveien l’arribada dels conqueridors espanyols, la van anomenar el començament de l’era de la foscor, que va durar 500 anys, es per això que els savis es van traslladar a la profunditat de la selva i a les muntanyes per preservar tots els seus coneixements. Tenis molta importància els cicles del temps i el seu seguiment per mitjà calendáric. Però eren confosos perquè els controlaven els pobles i les dates es col·locaven en base a les conquestes. No va ser fins el 1987 que es van treure a la llum els coneixements de la cultura maya, ja que es va acabar l’era de la foscor.
Desde llavors l’ humanitat viu un època de canvis profunds degut a la finalització de varius cicles de temps corresponents a varius calendaris mayas. Aquesta època tindrà el seu punt el 21 de desembre de 2012, quan acaba un cicle de 5200 tuns (1 tun és igual a 360 dies) i 5125 anys solars.
Els pocs códices mayas que queden, ja que es van cremar uns 3000 diuen per exemple el un tema d’astronomia que calculen l’any solar:
·         2500 ac. el van calcular en 365.242449 díes.
·         1000 dc. el van calcular en 365.2421954 díes
·         Actualment la NASA amb rellotge atòmic el calcula en 365.242128

En definitiva els coneixements de la cultura maya en astronomia, matemàtiques, medecina, agricultura… eren altíssims. També dominaven el tema de les energies personals còsmiques, tel·lúriques…
Un dels instruments per el coneixement de les energies personals esta constituït per la carta cosmològica natal maya.

RECEPTA
Macerat d’all i ceba
·         1 ceba
·         6 dents d’all
·         Suc de 2 llimones
Trossejar els alls i tallar la ceba a daus
Exprimir 1 llimona i barrejar tot en un bol i afegim aigua fins cobrir tot. I deixem macerar tota la nit
Al dia següent exprimir un altra llimona i afegir al macerat. Colar en un got.
Prendre cada dia en dejú