lunes, 27 de mayo de 2013

COM INFLUEIX LA LLUNA EN LES NOSTRES VIDES

Fa uns 5000 milions d’anys es va originar al nostre sistema solar. Quan la terra acabava de consolidar la seva escorça llavors Tea, un planeta semblant a Mart va xocar contra el nostre planeta i va trencar l’escorça. El material expulsat es va condensar a l’orbita que rodejava la terra i va formar una protolluna. El 1969 van conquerir la lluna i amb les mostres que van aconseguir van descobrir que la lluna estava formada per materials terrestres. Les forces que exerceixen el sol i la lluna sobre la terra frenen la rotació del nostre planeta i per això la durada del dia augmenta 1 seg. Cada 59.000 anys.


El calendari

Molts pobles es van basar en la regularitat entre 2 fases llunars per organitzar un calendari. La civilització dels sumeris van iniciar el mes quan la lluna es tornava a veure a cuart creixent després de la posta de sol. L’origen de la setmana té a veure en les 4 fases de la lluna(4 períodes de 7 dies cadascun).Agricultura

La lluna s’associa amb la fertilitat. Per això el pagués plantava en aquesta fase.
1.      Per estimular el creixement de les fulles es feia la plantació en la fase cuart creixent.
2.      Per estimular les arrels de les plantes es feia en la fase cuart minvant
3.      Per treure les males herbes es feia en la fase lluna plenaSalud

Els grecs associaven els atacs epilèptics a la lluna plena. La lluna té influencia sobre els líquids, la sang i les hemorràgies. Es diu que un cicle llunar es semblant a la menstruació en el cas de les dones.Astrologia

La lluna a la carta natal simbolitza el jo emocional. És la nostra capacitat d’empatitzar amb els altres i captar el que sent l’altra i entendre’l. És tota la curiositat que tenim les persones cap a tot el que és nou.
Fases llunars
·         1ª fase  Lluna nova: Podrem realitzar i emprendre qualsevol activitat amb fins comercials, associacions, casaments..
·         2ª fase Lluna creixent: Ideal per viatjar, fer esport, buscar fills sobretot la gent que té dificultats per tenir-los
·         3ª fase Lluna plena: És un període molt perillós e inestable. Les coses que passen en aquesta fase poden alterar-se més del normal. És un bon moment per demanar ajuda recant. És una època ideal per fer activitats màgiques
·     4ª fase Lluna minvant: Bon moment per desfer-nos de tot allò que no ens interessa o no ens agrada(parella, família, empreses..). Podem posar fi a vells conflictes i trobar pau i reflexió.


RECEPTA

Cabell castigat(3 receptes)
1.      Aplicar barreixa de clara d’ou, 2 cullerades d’oli d’oliva i 1 cullerada de mel a les puntes del cabell i rentar-lo al cap de mitja hora.
2.      Aplicar maionesa al cabell humit. Tapa’l amb un gorro de bany o tovallola i rentar-lo al cap de mitja hora.
3.      ½ tassa de crema o iogurt natural al cabell i deixar-lo 20 minuts. Rentar-lo amb xampú . Fer-ho un cop per setmana.