martes, 24 de septiembre de 2013

TÉCNICA BOWEN

Historia

El nom de la tècnica Bowen prové del seu creador Sr. Thomas Ambrose Bowen, un Australià que va néixer el 1996 i va estudiar de forma autodidacta l’anatomia humana i a partit d’aquí va crear aquesta tècnica. Després de la seva mort el 1984 una altra metge Dr. Reitsh va utilitzar aquest mètode, primer a Australia i més tard a E.E.U.U. I Europa. Avui en dia es practica a més de 30 països. Els estudiosos d’aquesta tècnica son principalment fisioterapeutes, naturópates, homeòpates, quiropràctics i osteópates.


Què es

Podem dir que és una de les tècniques més recents i delicades i consisteix en uns tractaments a la superfície dels cos que té efectes sobre el sistema nerviós. Son uns moviments de fricció sobre els teixits musculars, tendons o qualsevol altre teixit suau que es fan amb els dits o polzes. Com exemple farem una comparació d’aquest massatge amb la pressió que es fa a les cordes d’una guitarra. Quan un músic pressiona les cordes en un lloc concret es produeix una vibració que repercuteix a tot l’instrument i de la mateixa manera l’ona produïda per el terapeuta es reparteix per a tot el cos, el terapeuta espera uns minuts perque l’ona fagui efecte.
En definitiva es tracta d’estimular l’organisme perque activi els seus propis mecanismes de restabliment.


Quan s’aplica
1.      Després d’una malaltia per accelerar el temps de curació
2.      Dolors musculars
3.      Lesions esportives
4.      Problemes de cadera
5.      Problemes d’espatlla
6.      Problemes de coll
7.      Dolors al coxis
8.      Mals de cap, migranyes
9.      Ciàtica
10.  Fibromiálgia
11.  Dolors menstruals
12.  Problemes digestius
13.  Problemes de respiració
14.  Problemes de ronyons
15.  Problemes amb els peus


Cóm es realitza

El pacient s’estira sobre un llit i el terapeuta comença a fer el massatge i després de cada pressió que s’anomena move espera uns dos minuts perque el sistema nerviós s’integri. Les sessions durant 1 hora i es mostra una millora en la 2ª o 3ª sessió. Les reaccions del pacient poden ser d’escalfor, picor…però la majoria es relaxa i sent una alliberació emocional.



RECEPTA

Sucs naturals per neteixar i reduir grasa abdominal
-4 pastanagues
-1 poma
-1 tall d’àpid
-Un manat d’espinacs
-Suc 1 llimona

Liquar i prendre en dejú





No hay comentarios:

Publicar un comentario