ALIMENTS QUE INTERFEREIXEN AMB ELS
MEDICAMENTS
Aquesta qüestió quasi mai es té en
compte, encamvi hi han molts aliments que poden incrementar o disminuir
l’efecte dels medicaments. Per això és important saber si el medicament s’ha de
prendre amb l’estómac vuit o durant els àpats.
Majoritàriament els aliments que interfereixen
solen afectar a més persones que ja tenen problemes de tipus crònic o de llarga
durada. Aquestes malalties son:
·
Diabetis
·
Hipertensió
·
Nivells alts de colesterol
·
Malalties del cor
Com
actuant les interferències
1.
Bloquejant la capacitat d l’organisme per absorbir els
medicaments reduint les dosis que es reben
2.
Milloren l’absorció potenciant l’efecte del medicament, possibilitant
la sobredosis.
L’ intensitat de l’ interacció depèn de
l’edat, pes i sexe de la persona.
Principals
productes alimentaris que interfereixen amb els medicaments
1. Suc de pomelo: Actua amb
medicaments contra d’hipertensió arterial, anticonceptius, colesterol,
antihistamínics..
2.
L’alcohol: Augmenta o
disminueix l’efecte dels medicaments
3.
Regalèssia: S’hauria
d’evitar si es pren digoxina, perquè augmenta el risc d’arítmies i disminueix
els efectes dels medicaments per la pressió arterial
4.
Cafeïna: S’ha d’evitar
si es pren teofil·lina, medicina per l’asma. Pot provocar reaccions adverses.
5.
Fibres dietètiques: Relentitza
l’absorció d’alguns analgèsics.
6. Vitamina K: Pot influir en
l’acció de medicaments anticoagulants perquè afavoreixen la coagulació. Aquests son:
·
Herbes: espinacs, endívies, remolatxa
·
Ginkgo
·
All: no abusar
·
Gingebre: no abusar
·
Bollaria: no abusar
·
Salze: A la corna d’aquest arbre s’extreu àcids acetilsalicílic(aspirina)
7. Xocolata,
formatges curats,vi, carns fumades: Augmenta la pressió arterial si es
combina amb antidepressius.
8.
Llet i sucs de
taronja: No s’hauria de prendre amb antibiòtics i amés la llet interactua amb els
laxants
9.
Carn guisada: Evitar si es
prenen medicaments per l’asma
10.
Aliments rics en
grasa: Evitar si es prenen medicaments per d’artritis o antiinflamatoris.
RECEPTA
LA MEMÒRIA
-1 cullerada de polen d’abella
-1 cullerada de mel de romaní
Moldre els grans de polen i barrejar el
polen i la mel.
Prendre cada dia 2 cullerades de la
barreja abans d’esmorcar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario