martes, 12 de mayo de 2015

REFLEXIONS


Fa uns dies vaig llegir una carta en castellà que va escriure una metgessa dirigida als ministres d’agricultura i sanitat i traduiré literalment al català. Suposo i espero que tots puguem pensar i reflexionar sobre la mateixa. Moltes vegades ens preguntem el perquè de tantes malalties, al·lèrgies, intoleràncies… que en la majoria de vegades tenen desconcertats als metges i que la medicina natural intenta donar solució, però també resulta difícil trobar-la. Sabem que en medicina 2 més 2 no sempre sumen 4.

Llegiu aquesta carta amb atenció i si voleu deixar algun comentari ho podeu fer.

“Srs. Ministres:
Com a metge em preocupa moltíssim les conseqüències de la cria massiva d’animals que son tractats amb antibiòtics i hormones per augmentar la seva velocitat de creixement. Aquets fet esta repercutint greument a la salut de les persones que consumeixen aquests animals. Els metges veiem cada dia com les infeccions bacterianes son cada cop més resistents a l’acció dels antibiòtics, i això vol dir vol dir que tenim menys mitjans per tractar infeccions inicialment banals.

Amés la cria intensiva d’animals suposa un tracta cruel per ells. I el més trist es que part de la carn produïda acaba a la brossa perquè produïm més del que consumim.
Em preocupa també la contaminació del medi ambient que comporten aquests tipus de granges i que a la llarga acaba perjudicant també la salut de les persones.

I afegeixo el darrer punt l’ús massiu d’hormones junt els pesticides usats a l’agricultura intensiva que estan incrementant els càncers hormonodependents i fan que les nostres filles tinguin un desenvolupament precoç i augmentin els riscos que portin malalties associades a les hormones.

Per tot això els hi demano que reflexionin i es posin d’acord en un marc regulatori fort per prohibir l’ús preventiu d’antibiòtics en l’àmbit de la ramaderia i que implementin mecanismes sòlids perquè tant els veterinaris com les empreses d’alimentació i ramaderia compleixin amb aquestes lleis.
Atenguin la veu de la consciència abans de prendre decisions que acabin perjudicant el futur de les noves generacions d’avui en dia.”




Reflexionem

No hay comentarios:

Publicar un comentario