lunes, 22 de junio de 2015

TERMOGRAFIA CLINICA


La termografia és una tecnologia no invasiva, sense efectes secundaris que registre patrons tèrmics cutanis. S’utilitza com a una eina de diagnòstic, prevenció i monotorització de patologies com:
1.      Càncer de mama: Podem saber amb  anys d’antelació si una noia adolescent  pot desenvolupar un càncer quan sigui adulta.
2.      Fibromialgia
3.   Distròfia simpàtica reflexa: Es produeix després d’un traumatisme, fractura, esquinç…i això provoca inflamació i una deteriorament muscular acompanyat de molt de dolor
4.      Lesions esportives
5.      Neuropaties: Malaltia del sistema nerviós que afecta a les cames i peus
6.      Trombosis venosa: Formació d’un coàgul a la vena
7.      Flebitis: Inflamació de la vena
8.     Trastorns isquèmics: Malaltia del cor per pèrdua de l’equilibri entre l’aportació d’oxigen al miocardi i la demanda d’aquest.
9.      Insuficiència de les arteries
10. Caròtides: Arteries de la dreta i Esquerra del coll cap al cap que s’embocen i poden produir problemes com ictus o embòlies
11.  Discopaties: Desestructuració del disc
12.  Neuràlgia del trigemi: Afecció del nervi que es troba al crani que causa molt de dolor i fins i tot pot produir deformació de la cara.
13.  Síndrome del túnel carpià: Nervi del avantbraç fins la mà i s’atrapa a nivell del canell
14.  Lumbàlgies
15.  Evolució del postoperatori
16.  Evolució de les llagues


                      La mamografia sense cap contacta                             


                                     

PROCEDIMENT
L’estudi comença amb el registre del historial médic del pacient. Els exàmens dura  uns 30 minuts i el pacient rep l’informe mèdic en pocs dies. No hi ha contacta amb el cos i no produeix dolor.

Aquesta técnica ofereix respostes al diagnóstic del dolor agut i crónic. És un procediment complementari que pot utilizar-se junt a altres proves diagnósticas i ens ensenya els canvis fisiológics i procesos metabólics.

Es basa en la correlació dels registres de temperatures amb les diferents condicions causades per la malaltia i lesió.

L’informe médic esta realitzat per termólegs certificats i les imatges es prenen de tot el cos, només de les árees a investigar o regió d’interés. Això ajudarà a determinar el dolor agud i crónic i monotoritzar l’eficàcia en el tractament.

Amb aquesta tecnología podem evitar de fer proves tant desagradables per les dones com son les mamografies i d’altres que també son agresives. És una tecnología poc coneguda i molt novedosa.
Qualsevol hospital, clínica o professional que vulgui adquirir un aparell termogràfic es pot dirigir al Sr. Pablo Sanz i al email: 
gruposalud2025ca@ gmail.com