lunes, 12 de febrero de 2018


NEUROFEEDBACK


Aquesta tècnica va començar a finals dels anys 60. El 1968 en Joe Kamiya va publicar els 1ers estudis on es parlava de controlar les ones cerebrals a través del entrenament.
Es basa en el registre i anàlisis automàtic de l’activitat elèctrica del cervell. Ho podríem traduir en espanyol com bio retroalimentació: Bio(senyals produïdes pel cos humà) i retroalimentació(L’intercanvi continu d’informació d’aquestes senyals).

Com sabem les neurones creen corrents elèctriques quan es comuniquen entre elles.Llavors hi ha un interès en registrar les corrents i això s’aconsegueix mitjançant un electroencefalograma que detecten ones alfa quan estem en repòs, ones delta que son de baixa freqüència durant el somni profund i theta que es produeixen durant la meditació.
El nostre cervell processa uns 60.000 pensaments al dia. El 90% es repeteixen i el 80% son negatius.





Per a què s’utilitza
·         TDAH: Control d’impulsos i funcions executives
·         Epilèpsia: Disminueixen els atacs
·         Autisme: Disminueixen els atacs
·         Insomni: Augmenta el temps del son
·         Potencia l’estat d’ànim i humor
·         Potencia les memòries del treball
·         Ansietat per situacions sota pressió
·         Augmenta les habilitats psicomotores
·         Depressió
·         Migranyes
·         Traumes emocionals
·         Obsessions
·         Dependència de l’alcohol
·         Dependència del cànnabis, cocaïna i heroïna.

                               

Cóm s’aplica

Es col·loquen als cabells un sensors connectats a un ordinador que recull informació del cervell cada segon i la compara amb els valors normals. En cas de no ser normals el cervell aprendrà a modifica’ls a través del tractament.
Aquest tècnica permet millorar les interconnexions cerebrals i anormalitats energètiques. Entre el 80%-90% de pacients tractats tenen un resultat exitós.
Posarem uns exemples de persones tractades amb èxit:

1.   Una persona que sol tenir pensaments negatius tindrà en  una zona determinada del cervell moltes ones alfa i això derivarà en ansietat o depressió. Per fer l’entrenament posarem la màquina i li direm al pacient que quan escolti un estímul sonor ho estar fent correctament.
2.    Una persona desprès de tenir un accident amb el cavall al caure va tenir un traumatisme cranial que li va afectar a una part del cervell i no podia dormir més de dues hores i va entrar en depressió. Al experimentar amb aquesta tècnica li van entrenar el cervell emetin ones lentes a l’hora de dormir i al cap de 6 mesos va vèncer l’ insomni.
3.    Després de 8 sessions a un grup de microcirugians oftalmològics amb ones alfa durant 20 minuts per sessió van millorar la seva precisió i rapidesa un 25%.



                                             



                                                          neurofeedback.cat


Possibles efectes secundaris
·         Ansietat
·         Irritabilitat
·         Alteracions del son
·         Agitació
·         Mals de cap
·         Alteracions del humor




RECEPTA

Cataplasma per l’acne
-1 cullerada d’aigua de roses
-1/2 cullerada de agar-agar
-1 cullerada de cúrcuma en pols
-1 cullerada de suc de llimona


Deixar en remull 15 minuts el agar-agar amb l’aigua de roses i afegir la resta d’ingredients al gel del agar-agar fins obtenir una pasta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario