viernes, 10 de diciembre de 2021

 

ELS QUISTES DE TARLOV

Son sacs plens de líquid que en la majoria de casos es localitzen a la part baixa de la columna vertebral. No causen símptomes però si comprimeixen les arrels nervioses poden causar dolor com ciàtica, incontinència urinària, mals de cap, disfunció sexual, disminució de les sensacions i control del moviment de les cames i peus. Quan els quists pressionen els nervis poden causar dolor i deteriorament del os. No es coneixen les causes. Hi ha un risc més alt en les dones.

Diagnòstic

·         Ressonància magnètica

·         Drenatge lumbar del líquid cefalonaquideo

·         Aspiració del quist per tomografia

L’evolució varia segons la persona i després de la cirurgia  es pot millorar o no.

 

Causes

No es coneix la causa exacta però hi han diferents teories com causa traumàtica, congènita i hemorràgica.

1.   Congènita: Hi ha defectes en el desenvolupament de les estructures de les meninges o debilitat congènita .

2.      Traumàtica : Punció raquídia, anestesia peridurals o raquídies.

3.      Hemorràgica : Hemorràgia subaracnoidea

 

Tractament

No existeix cap tractament concret. Depèn dels símptomes, tamany del quist, repercussions causa i resultats de la electromiografia.

Alguns tractaments son la fisioteràpia, medicaments pel dolor com antiinflamatoris com la gabapentina. Procediments com la perforació del quist o extirpació microquirúrgica.

El tractament quirúrgic es pot fer amb la laminectomia sacra retirant el quist. L’estimulació nerviosa elèctrica per millorar el dolor.

                                                  


 

Pronòstic

En general aquests quists mai causen símptomes o donen problemes però en el cas de que les persones tinguin símptomes corren el risc de tenir dany neurològic permanent perquè els quists comprimeixen les estructures nervioses i les poden malmetre. En cas d’operació hi ha millora en alguns casos i els altres no.

No hay comentarios:

Publicar un comentario