martes, 14 de febrero de 2012


L’HIVERN

L’hivern és una estació molt emotiva i orientada cap a trobar el calor interior. És un moment de descans, bons aliments, relaxació i son.

A quins òrgans afecta aquesta estació

D’acord amb el sistema xinès dels 5 elements l’hivern esta relacionat amb l’element aigua, els ronyons i la bufeta. Aquets òrgans determinen l’equilibri de l’aigua, els minerals i la base àcida del cos, ja que filtren la sang, fabriquen el pipi i eliminen substàncies innecessàries.
Els ronyons controlen la força de la vida. La vitalitat i la longevitat estan emmagatzemades en els ronyons i això es reflexa en els nostras ulls.
Si tenim problemes d’audició pot ser degut a un reflexa del desequilibri del element aigua, igual que si tenim problemes d’ossos i medul·la.
L’element aigua també esta relacionat amb els òrgans genitals i funcions sexuals, per això alguns problemes com l’ impotència i la infertilitat tenen origen en el desequilibri de l’aigua.

Cóm influeix a nivell físic i emocional.

L’hivern esta relacionat amb les emocions en general, però especialment en la por, i la por pot perjudicar a la bufeta i als ronyons i pot bloquejar l’expressió de l’amor.

Dieta d’hivern més adequada

1.    Aliments que ens donen calor: cereals, verdures al vapor o forn, sopes, pastanagues, naps, cebes, patates, alls, gingebre, pebre...
2.      Cereals integrals, arròs moreno, civada, llegums...Tot això és benzina pel cos.
3.      Fruits secs: nous, castanyes, ametlles...
4.      Peix fresc, algues...que proporcionen vitamines i cereals.

Medecines adecuades

1.   Per mantenir la calor es recomana veure infusions d’arrel d’herbes com ginseng, gingebre, malvavisco, regalis, sarsaparrella...
2.      Per la bufeta i els ronyons: Llavor de lli i fulles d’ortiga. Les llavors de lli es bullen a foc lent i es prenen com a infusió i són útils per la mucositat i problemes urinaris. La fulla d’ortiga és diürètica i es recomana per problemes renals i dolors d’espatlla.


Teràpies recomanades

1.      Ioga: Produeix vitalitat i equilibri
2.      Tai chi : Renova l’energia i dóna també equilibri.

 A l’hivern és important l’equilibri entre entrades i sortides d’energia.


RECEPTA

Infeccions urinàries

-Suc de plàtan i poma
 Prendre dos cops al dia (junts o per separat)

Incontinència urinària

Reduir el consum de líquids per evitar que la bufeta es reompli més fàcilment i freqüentment. A partir de les 17h. Els líquids han de ser els mínims posibles.




No hay comentarios:

Publicar un comentario