lunes, 29 de octubre de 2012


LES MALALTIES INFECCIOSES


La majoria  de malalties infeccioses es tracten amb antibiòtics. Però abans de parlar dels antibiòtics i els seus afectes els  definirem . Son substàncies naturals produïdes per microorganismes(fongs, bactèries..) sintètiques amb capacitats de destruir, impedir o retardar la multiplicació d’altres organismes.
L’ús dels antibiòtics es remunta als antics Xinesos fa més de 2500 anys. La primera substància antimicrobiana amb afecta antiparasitari usada per la febre i que va curar casos de paludisme al Perú el 1638 va ser la quina que procedeix del arbre del mateix nom.
S’ha comprovat que els antibiòtics administrats de forma massiva poden ser perjudicials per els malalts i quan es prenen repetidament els microbis s’habituen a aquets i creen defenses per anular el seu afecta. Moltes vegades les malalties es podrien curar sense tants antibiòtics.
La xifra de mortalitat degudes al excés de medicaments és molt alta i en 90% dels casos resulten ineficaços en afeccions de tipus respiratori(grip, bronquitis i pneumònia) i són precisament eon es recepten més.


Conseqüències de l’administració massiva d’antibiòtics

1.      Destrueixen la flora intestinal, que és un conjunt de microorganismes que es troben a l’intestí i són imprescindibles per la digestió i altres funcions vitals.
2.      La destrucció dels microbis útils pels antibiòtics fa que causi trastorns digestius i que els microbis perjudicials es faguin més forts. Per això els metges cada vegada s’ho pensen més a receptar medicaments, ja que provoquen reaccions violentes i avegades mortals. En alguns casos provoquen al·lèrgies com èczemes, asma i paràlisis.
El antibiòtic que va causar més al·lèrgies i que va ser el primer en fabricar-se va ser la penicil·lina. Unes 3 injeccions sobre 10.000 van provocar la mort. Per això s’ha d’anar amb molta cura amb pomades que continguin penicil·lina o aureomicina.
3.      Poden contribuir al enduriment i retracció de la paret arterial.
4.      Per els que tinguin excés d’àcid úric podria dificultar el funcionament i eliminació del ronyó i amés augmentaria la tasa d’urea. L’àcid úric és un producte del metabolisme compost per carbó, nitrògen, oxigen e hidrogen i es troba a l’orina en petites quantitats i la saturació d’aquest àcid a la sang pot produir càlculs renals.

Aneu molt de compte amb prendre antibiòtics per tot el que hem dit. I sempre sota la supervisió del metge. I ja sabeu que podeu substituir o complementar-los amb productes naturals.


RECEPTA

Neteixar els pulmons per fumadors, gents que viu amb molta pol·lució…

Ingredients:
·         1 l. de llet vegetal(soja)
·         1 poma verda àcida
·         8 figues seques
·         8 dàtils

-Trossegem la poma
-Rentem i obrim els dàtils
-Bullim 15 min. La llet, els dàtils, les figues i la poma

Prenem 1 taça per esmorçar i 1 per sopar durant 9 díes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario