lunes, 8 de octubre de 2012


TOXÈMIA


És l’acumulació de tòxics en un mitja cel·lular. Tots sabem que l’energia vital és la que manté la vida i representa un paper important en la malaltia, el mateix que en la salut. Aquesta energia serveix perquè l’organisme lluiti contra tot allò que l’alteri. Per exemple en el cas del animals s’ha demostrat que les cèl·lules de teixit animal no sobreviuen molt de temps si no estan el  seu lloc adequat per el desenvolupament de la vida i també s’ha demostrat que les cèl·lules retrasen el seu envelliment si eliminen diàriament els tòxics que els hi arriben. Per això és important prestar atenció al que mengem, bevem i respirem. L’excés de toxines produïdes per una alimentació dolenta disminueix les facultats físiques i mentals i acceleren l’envelliment de les cèl·lules. Sense un bon funcionament cel·lular les funcions s’alteren i es produeix la mort cel·lular.


Causes de l’ intoxicació
1.      Origen extern: Pol·lució i alimentació( el plom que no s’elimina del cos s’acumula i pot causar malalties.
2.      Origen intern: Substàncies provinents del metabolisme cel·lular. Tenim al cos un nivell de tòxics massa alt per el consum d’aliments contaminats als mars, rius…



Cóm actua la toxèmia?

Actua en l’àmbit cel·lular. El grau de toxicitat determinarà la possibilitat de que el tòxics passin a la sang i al linfa amb més o menys rapidesa. A més tòxics més ràpid pasarán. Els òrgans encarregats de l’excreció i transformació dels tòxics son el fetge  i el ronyó. Moltes malalties serien menys greus i es curarien abans si aquets dos òrgans estesin en perfecte estat. El fetge és la glàndula més gran de l’organisme i fa la funció d’aprofitar els nutrients i expulsar les toxines. El ronyó elimina de la sang en forma d’orina les substàncies dolentes per el organisme. El sistema limfàtic és com una xarxa que va desde els teixits de les venes de la circulació de la sang.




Síntomes per saber si el cos esta en toxèmia

1.      Sensació de debilitat muscular
2.      Restrenyiment
3.      Manca de gana
4.      Manca de força muscular al matí
5.      Mals de cap


Causes de la toxèmia

1.      Dieta inadequada
2.      Condicions de treball dolentes
3.      Vida sedentària
4.      Activitat excessiva
5.      Mal estat del ronyó, pulmons i pell perquè no eliminen ni drenen els tòxics externs o interns que s’acumulen


RECEPTA

PRESIÓ ARTERIAL

-1 L. d’aigua
-3 dents d’all
-Fulles d’olivera o espino blanc

1.      Bullim les fulles d’olivera i espino blanc 3 min. a foc lent
2.      Reposem 10 min.
3.      Colem i guardem en un envàs de vidre
4.      Traiem el suc dels alls i afegim a l’envàs.

Es beu 1 l. cada dia durant 1 setmana, es descansa i es torna a fer.









No hay comentarios:

Publicar un comentario