martes, 30 de abril de 2013


TERÀPIA CRANEOSACRAL


En una capítol anterior vam parlar de la migranya i ara parlarem  de la teràpia craneosacral perquè és molt afectiva per la migranya i també per el síndrome ATM (articulació temporomandibular). Aquest síndrome es produeix quan hi han síntomes de dolor a la mandíbula i aquest es trasllada als oïdes, produeix cefalees, dificultats per obrir la boca o mastegar.


Que es


És un sistema de teràpia natural suau i profunda desenvolupada per el osteóptata Dr. Sutherland de EEUU a començament de segle. Es basa en el principi de l’existència d’una pulsació rítmica sutil que va desde el cervell, columna vertebral, sacro i resta del cos que emergeix dels teixits i fluids del nostre cos i que no s’ha de confondre amb els ritmes del cor i la respiració. Llavors la potencia i qualitat d’aquesta pulsació determinarà l’estat de salut i vitalitat del pacient. El bon funcionament és essencial, sobretot per el sistema nerviós. Quan el cos té tensions, problemes emocionals… els teixits del cos es contrauen i aixó queda contingut en el cos en forma de trauma limitant el seu bon funcionament i aquets traumes poden remuntar-se a problemes de naixement, caigudes, accidents, shocks emocionals.. El terapeuta el que fa és sintonitzar la saviesa del cos i la seva intel·ligència perquè ell mateix arribi a la seva curació. Un cop s’aconsegueix alliberar la contracció del cos , s’alliberaran les tensions i augmentarà el nostre nivell d’energia.



Beneficis


És una teràpia apropiada per totes les edats(nens, vells, nadons, …) i és apropiada per:
·         Al·lèrgies
·         ATM
·         Ansietat
·         Artritis
·         Lesions esportives
·         Lumbàlgia
·         Estrés
·         Hèrnies
·         Hiperactivitat
·         Artrosis
·         Migranyes
·         Neuràlgies
·         Asma
·         Bronquitis
·         Ciàtica
·         Depressió
·         Paràlisis facial
·         Problemes digestius
·         Diabetis
·         Dolor articular
·         Escoliosis
·         Insomni
·         Sinusitis


La teràpia es complementa amb Flors de Bach, quiromassatge, Reiki i alliberació somatoemocional que s’usa per alliberar la ment i el cos dels efectes residuals de traumatismes i experiències del pasat. Es tracta d’estimular els aspectes positius de la ment i el cos del pacient i així es pot ajudar a expressar i recordar i reviure fets traumàtics perquè no quedin guardats a la ment.



RECEPTA


CATAPLASMA DE COL I ARGILA PER EL REUMA I L’ARTRITIS


Ingredients
-250 grams d’argila seca
-1 got de suc de col
-1 morter per maxacar l’argila


Amb el morter maxacar l’argila fins obtenir una pols fina i ho posem dins un bol.
Avoquem el suc de la col lentament(fet en una liquadora) sobre l’argila i removem fins aconseguir un fang espés.



Nota: El reuma és un conjunt de malalties autoimmunitàries i l’artritis  és l’ inflamació d’una articulació i l’artrosi  es produeix per el desgast del cartílag, que és el teixit que ajuda al moviment de l’articulació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario