miércoles, 19 de marzo de 2014

ALIMENTACIÓ AYURVEDA

Aquesta medicina té en compte la dieta segons el temperament i constitució de cada persona.En realitat som el que mengem.
Per això per aquest tipus de medicina no n’hi ha prou que els aliments siguin de bona qualitat o energètics sino que té en compte factors que influeixen en la digestió i metabolisme del aliments.


Clima

A l’estiu el sol escalfa el nostre cos i l’estómac ja esta calent i no necessita calor per digerir els aliments, per això ens agrada menjar gelats, amanides..  ja que son coses fredes. Per contra a l’hivern necessitem menjars calents ja que l’estomac necessita escalfor per digerir els aliments.
Es recomana una dieta equilibrada, menjar una mica de tot sense abusar de res. En aquesta medicina es recomana que  a cada àpat  hi hagin sabors: dolços, salats, amargants, picants, àcids i astringents. També ens diu que no es barregin en el mateix àpat:carn, peix,fruita i productes làctics.


Infantessa

El cos es desenvolupa i s`ha de formar la matèria, per això és necessari beure llet materna aon es troben els 6 sabors.
L’excés de grasa provocarà que els muscles es formin greixosos i el nen/a sigui obès i quan vagui creixent serà gras a l’edat adulta.


Maduresa

La persona té ambicions e ideals, per això el seu cos i ment estan en constant  ebullició. I necessita menjar per mantenir-se en forma. Però no s’ha d’abusar del picant i l’alcohol per no causar llagues estomacals o acidesa.


La 3ª edat

Existeix una erosió dels osos(osteoporosis), és per això que és necessari prendre calci.

Tipus de constitució
1.      Vata: Espatlla estreta, altes o baixes, molt actives, parlen molt. Aquestes persones han de menjar varius cops al dia, però en quantitats petites perquè l’estomac no pot digerir molt.
2.      Pitta: Espatlla ample, alçada mitjana, ambicioses- Haurien de menjar molt i 3 cops al dia perquè el seu estomac digereix molt be.

3.      Kapha: Corpulents, simpàtics, lents i sempre amb gana. Haurien de menjar de tot en moderació, només 3 cops al dia, mai entre hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario