miércoles, 19 de marzo de 2014

MASSATGE AYURVEDA

Que es

Aquesta medicina India junt amb la medicina tradicional Xinesa son les més antigues que es coneixen. Consisteix a untar el cos amb olis tebis o calents amb herbes naturals per equilibrar, rejovenir els teixits i destensar articulacions.
És una massatge complert dissenyat especialment per cada tipus de constitució i tracta el pacient en tota la seva totalitat(cos,ment, energia i esperit). La paraula ayurveda vol dir “Duració de la vida”.


Tipus de massatge

Els massatges es fan en funció de les necessitats o dolències i constitució de la persona o doscha.
1.      Vata: Els seus beneficis son provocar calor, suavitat, flexibilitat, millorar la circulació, estabilitzar la ment i nodrir. Es sol dedicar el 40% a l’espatlla i el 60 % a la resta del cos. Els olis utilitzats son sèsam, oliva, ametlles, resino, dhanvatran per les malalties cròniques, pinda  per reumatismes, bhala per fertilitat, vishagarbha per articulacions obstruïdes i narayana per dolències.
La constitució per aquest massatge son persones lleugeres, primes, inestables, entusiastes, amb osos marcats que cruxexen, fredes, preocupades, creatives.
Es segueix la direcció de les arteries, desde el cor cap les extremitats, desde la columna vertebral. És fa un massatge suau i s’estira la musculatura de tot el cos utilitzant els palmells, dits, ungles, colzes i peus.
2.      Pita: Els seus beneficis son disminuir l’excés de calor, millorar el metabolisme i digestió, relaxar i suavitzar. Es sol dedicar 40% cap i el 60% a la resta del cos. Els olis usats son el coco i gira-sol i els ingredients son el sàndal, jazmí, cúrcuma, amlaki, bala, caramel, menta.

La constitució de les persones per aquest massatge son desafiants, intel·ligents, amb molta gana, prefereixen el fred, irritables, forts i amb pell delicada.
És important que el cap es mantingui sempre fresc i el massatge es fa de cap a peus.
3.      Kapha: Els seus beneficis son provocar calor, lleugeresa, mobilització i drenatge. Es sol dedicar el 40% als peus i 60% a la resta del cos. Els olis utilitzats son mostassa, sèsam, moresc, ametlla ,mel. I els ingredients son d’eucaliptus, càrdam, gingebre, alcanfor, sucre de canya, pebre negre, romaní, mirra, canyella.
La constitució d’aquestes persones son pesades, mandrosos, amb acumulació de grassa, lents, humils, grosses i amples, pell fresca i suau, armoniosos i dolços.
El massatge s’inicia al peus, que han d’estar calents i ha de ser profund perque no s’estanquin les emocions.


En molts casos la constitució de la persona és una barreja de les 3 constitucions, per això es combinen els olis.
Es poden arribar a curar malalties greus com càncers, adicions…



Efectes secundaris

No n’acostumen a haber-ni però en alguns casos:

·         Problemes corporals que es produeixen durant la fase de desintoxicació com pot ser malestar, dolor muscular o manca d’energia
·         Problemes psicològics en la fase d’alliberació d’estrès mental com atontament, depressió o inseguretat.



RECEPTA

PER L’AFONIA
-Farigola
-Mel
-Llimona

Es bull un got d’aigua amb un manat de farigola
Es deix reposar 10 minuts
Es cola i s’afegeix el suc de la llimona i una cullerada de mel

Es deixa refredar i es veu lentament amb una palla

No hay comentarios:

Publicar un comentario