L’AIGUA
L’Aigua és un be escàs necessari per la supervivència
de la terra i els sers humans. I és important tenir en compte una sèrie de
coses que van associades a ella. Molts cops es parla de la quantitat d’aigua
que s’ha de beure cada dia, o dels filtres, o de quin tipus d’aigua és millor…
i parlarem de tot això.
La quantitat d’aigua ideal a beure cada
dia seria de 1 a 2l .
L’aigua de l’aixeta és bona fins a cert
punt , ja que potibilitza el clor i dona lloc a tòxics com els trihalometans i
metalls passats.
Per combatre tot això es poden usar
filtres però atenció:
1. Carbó activat: S’eliminen el clor, dissolvents,
plaguicides i alguns metalls passats però no les bactèries, virus o fongs ni l’excés
de sals i nitrats.
2. Destil·ladors: Funcionen per evaporació i porten una
aigua pobre en sals, però son lents i consumeixen molta energia. Amés l’aigua
no té la vitalitat ni equilibri de l’aigua natural i no treu la sed.
3.
Osmosis inversa: El únics que eliminen quasi tots els
contaminants com metalls passats, plaguicides, bactèries… però son poc ecològics
perquè malbaraten 3 l d’aigua per cada un que es filtra.
En quan a l’envàs de plàstic també hem
de tenir en compte una sèrie de qüestions ja que cap és del tot segur, la
majoria desprenen el bisfenol A, que és un disruptor endocrí(modifica
l’equilibri hormonal). Sota l’ampolla hi ha un triangle que ens indica el tipus
de plàstic.
·
Xifres 3, 6, 7 s’haurien d’evitar(Porten bisfenol A)
·
Xifres 2, 4, 5 no porten bisfenol A
·
Xifres 1 s’haurien de consumir un sol cop.
Conclusió millor el vidre
Tipus
d’aigua
·
L’Aigua de mineralització dèbil és mes agradable i
s’elimina ràpid per ser més diürètica però per calmar la sed son millors les aigües
riques en sals.
·
L’Aigua amb gas té un efecte relaxant però no es pot
abusar perquè no és bona per la dentadura
·
Beure entre menjars o durant: Entre menjars millor per
digerir millor, encara que es té sed ha de beure.
RECEPTA
ELIMINAR CÀLCULS BILIARS O PEDRES A LA
VESÍCULA
1.
Bullir varies fulles d’advocat a una taça d’aigua durant
5 minuts. Prendre 3 taçes al dia
2.
Bullir una carxofa petita sencera en ½ l d’aigua durant
10 minuts. Retirar del foc i prendre al llarg del dia
3.
Consumir àpid i carxofes a les amanides
No hay comentarios:
Publicar un comentario