lunes, 13 de octubre de 2014

L’AIGUA

L’Aigua és un be escàs necessari per la supervivència de la terra i els sers humans. I és important tenir en compte una sèrie de coses que van associades a ella. Molts cops es parla de la quantitat d’aigua que s’ha de beure cada dia, o dels filtres, o de quin tipus d’aigua és millor… i parlarem de tot això.

La quantitat d’aigua ideal a beure cada dia seria de 1 a 2l .

L’aigua de l’aixeta és bona fins a cert punt , ja que potibilitza el clor i dona lloc a tòxics com els trihalometans i metalls passats.

Per combatre tot això es poden usar filtres però atenció:
1.  Carbó activat: S’eliminen el clor, dissolvents, plaguicides i alguns metalls passats però no les bactèries, virus o fongs ni l’excés de sals i nitrats.
2.   Destil·ladors: Funcionen per evaporació i porten una aigua pobre en sals, però son lents i consumeixen molta energia. Amés l’aigua no té la vitalitat ni equilibri de l’aigua natural i no treu la sed.
3.      Osmosis inversa: El únics que eliminen quasi tots els contaminants com metalls passats, plaguicides, bactèries… però son poc ecològics perquè malbaraten 3 l d’aigua per cada un que es filtra.En quan a l’envàs de plàstic també hem de tenir en compte una sèrie de qüestions ja que cap és del tot segur, la majoria desprenen el bisfenol A, que és un disruptor endocrí(modifica l’equilibri hormonal). Sota l’ampolla hi ha un triangle que ens indica el tipus de plàstic.
·         Xifres 3, 6, 7 s’haurien d’evitar(Porten bisfenol A)
·         Xifres 2, 4, 5 no porten bisfenol A
·         Xifres 1 s’haurien de consumir un sol cop.

Conclusió millor el vidre

Tipus d’aigua
·         L’Aigua de mineralització dèbil és mes agradable i s’elimina ràpid per ser més diürètica però per calmar la sed son millors les aigües riques en sals.
·         L’Aigua amb gas té un efecte relaxant però no es pot abusar perquè no és bona per la dentadura
·         Beure entre menjars o durant: Entre menjars millor per digerir millor, encara que es té sed ha de beure.


RECEPTA

ELIMINAR CÀLCULS BILIARS O PEDRES A LA VESÍCULA
1.      Bullir varies fulles d’advocat a una taça d’aigua durant 5 minuts. Prendre 3 taçes al dia
2.      Bullir una carxofa petita sencera en ½ l d’aigua durant 10 minuts. Retirar del foc i prendre al llarg del dia

3.      Consumir àpid i carxofes a les amanides