lunes, 27 de octubre de 2014

HABITS QUOTIDIANS QUE PODEN PERJUDICAR LA NOSTRA SALUT

1.      La dutxa diària

     És una costum molt extessa, però pot ser perjudicial perquè la pell esta recoberta per una mantell       lípid que la protegeix de forma natural, per això dutxar-se en excés provoca dermatitis, al·lèrgies,        infeccions…
    En el cas que ens haguem de dutxar més d’un cop al dia per la nostra feina o per el fet d’anar al            gimnàs…és millor fer-ho amb aigua tèbia i sabors naturals.
2.      Anar amb ampolles d’aigua tot el dia a tot arreu

     No és necessari ja que bevem sucs, llet, infusions, fruites que ja aporten l’aigua que es recomana        diàriament i amés el plàstic conté el bisfenol A, una substància nociva per la salut.
     El consell és no reutilitzar les ampolles de plàstic i substituir-les per altres d’acer inoxidable i              rentar-les cada cop que les reomplim perquè no agafin bactèries.
3.      Neteixar-se els oïdes amb bastonets

     És un perill per els oïdes perquè afavoreixen la formació de taps, infeccions i pot provocar lesions      al tímpan. Només serveixen per neteixar la part externa de les orelles. Si intentem neteixar la part         interna el que farem és pressionar la cera cap adins i també la brutícia.
     Hem de pensar que és necessari tenir un mínim de  cera per la protecció dels oïdes i si volem fer 
     una neteixa s’hauria de fer després de la dutxa ja que llavors esta tot estovat i fer-ho amb una               tovallola.
4.      Rentar-se les dents immediatament després de menjar

Aquest fet pot afavorir les càries ja que a la boca entren moltes substàncies                    àcides dolentes per les dents i si ens rentem les dents deseguida el que farem és extendre l’àcid per tota la boca accentuant l’efecte.
El millor és esperar ½ hora després dels menjars perquè la saliva ajuda a disminuir el nivell d’acidesa de la boca.
5.       Usar esbandida bocal

Atenció perquè si ho fem servir sovint correm el risc que amés de no eliminar els gèrmens i bactèries acabem tenint taques a les dents degut a la clorhexidina i la hextidina i pot provocar molèsties a les genives, alteracions del gust i si porta alcohol danyar els teixits.
El consell és esbrinar a través del metge dentista el millor líquid per cadascú i sense alcohol i clorhexidina.
6.      Neteixar les ferides amb aigua oxigenada o alcohol

Es desaconsella perquè encara que les ferides es desinfectin en la superfície es desactiven al contacta amb els teixits vius, per això son poc eficaços a l’hora d’eliminar els gèrmens . Amés irriten i ataquen als teixits de la ferida, per aquest motiu cou i retrassa la cicatrització i en el cas del alcohol por crear una crosta sota la cual es poden acumular bactèries i pot infectar-se.
El millor és neteixar la ferida amb molta aigua i sabó i aplicar una antisèptic tipus betadine.

 
RECEPTA ENERGÈTICA  

BATUT DE PASTANAGA, POMA I ÀPIT
-2 Branques d’àpid a rodanxes fines
-1 pastanaga a rodanxes fines
-1/2 poma amb pell a trossos
-1 cullerada de suc de llimona
-1 cullerada d’oli d’oliva

Posar l’àpid , la poma i la pastanaga amb una mica d’aigua a la batedora. Després afegir suc de llimona i remenar i prendre ràpidament.





No hay comentarios:

Publicar un comentario