lunes, 19 de enero de 2015

ELS ENDOLCIDORS

Parlarem de tres endolcidors dels quals dos son molt coneguts i l’altra ho és cada cop més. Analitzarem les seves característiques tant positives com negatives.


El Sucre

És l’endolcidor per excel·lència i pot ser tant addicta com les drogues i provoca molts problemes al organisme. Quan consumim el sucre el sistema immunològic es debilita durant 6 hores i debilita les defenses que ens protegeixen contra les infeccions.

D’altres efectes son:
1.   Destrueix l’equilibri dels minerals al cos i provoca deficiències de coure i crom e interfereix en l’absorció de calci i magnesi.
2.      Augmenta el colesterol i triglicèrids.
3.    Esta relacionat amb els càncers de: pit, ovaris, pròstata, recta, pàncrees, pulmons, vesícula biliar i estómac
4.      Pot debilitar la vista
5.      Pot produir envelliment prematur
6.      Pot portar a l’alcoholisme
7.  L’alt consum de sucre és el culpable de la diabetis, hipertensió, arteriosclerosis, obesitat, alzehimmer…
8.      En uns estudis recents van descobrir que el sucre conté fibres com asbestos i d-mannitol. Els asbestos son com petits cristalls que al moure’s pel cos foradan les cèl·lules que troben.
9.      Hi ha un endolcidor anomenat sacralosa que és un sucre clorat(clor) i les dioxines d’aquest producte son 300.000 vegades més altes que la DDT(pesticida). Aquest producte esta present en molts refrescs i amb més de 4800 productes alimentaris.


Sacarina

Es va descobrir el 1879 i és un endolcidor 300 vegades més dolç que el mateix sucre.

És una alternativa al sucre, sobretot per persones que tenen problemes de pes o per por a engreixar-se.

També per els diabètics és bo perquè no altera els nivells de glucosa i no produeix càries com el sucre.

Encara que per contra:
1.      Afavoreix l’augment de pes i la diabetis.
2.  Alguns estudis diuen que els endolcidors artificials podrien accelerar el desenvolupament  de l’ intolerància a la glucosa i malalties metabòliques.


La estèvia

És un producte totalment natural que procedeix d’un arbust del Paraguai i és 30 vegades més dolç que el sucre però sense calories i que actualment esta donant guerra als endolcidors químics dirigits per les grans multinacionals i que temen que la seva popularitat els pugui perjudicar. El seu descobriment es deu a un pagès català i en l’actualitat aquest producte i d’altres es comercialitzen per tot Catalunya.
Les fulles de estèvia es poden prendre tant crues com cuites i les seves propietats son:
1.      Regula els nivells de glucosa o insulina en sang(si és alt el baixa i al contrari)
2.      Regula la pressió arterial(una infusió de 4 fulles al mati i a la nit manté controlada la pressió)
3.      Fa reduir la necessitat d’injectar l’insulina i moltes persones han deixat de prendre pastilles contra la diabetis.
4.      Les seves fulles tenen efectes vasodilatadors, diürètics, cardiotònics(regula batecs cor) i alimenten el pàncrees i la melsa.
5.      Una marca molt coneguda de refresc de cola ha patentat la estèvia per els seus productes light.


Evidentment aquesta planta, diria jo miraculosa, ha xocat amb els interessos de les grans indústries d’EEUU aon es produeixen els endolcidors sintètics.

Això com sabem passa en molts productes que malgrat puguin perjudicar  la nostra salut estan per sobre els interessos econòmics. Potser moltes de les malalties del nostre segle es deuen a la manca de l’alimentació correcte i a que molts dels productes que diuen ser naturals i ecològics no ho son. Pertant és necessari fomentar els productes ecològics per una millor salut alimentària. I com es diu “Som el que mengem”.

         
   


RECEPTA

Depuració del fetge
·         Dents de lleó: Per fetges mandrosos
·         Carxofes: Protector
·         Beure molta aigua per depurar-lo
·         Menjar molta fruita evitant el meló, síndria i maduixes per portar molts àcids orgànics
·         El té verd: Elimina la grassa acumulada