ELS ENDOLCIDORS
Parlarem de tres endolcidors dels quals
dos son molt coneguts i l’altra ho és cada cop més. Analitzarem les seves característiques
tant positives com negatives.
El
Sucre
És l’endolcidor per excel·lència i pot
ser tant addicta com les drogues i provoca molts problemes al organisme. Quan
consumim el sucre el sistema immunològic es debilita durant 6 hores i debilita les
defenses que ens protegeixen contra les infeccions.
D’altres efectes son:
1. Destrueix l’equilibri dels minerals al cos i provoca deficiències
de coure i crom e interfereix en l’absorció de calci i magnesi.
2.
Augmenta el colesterol i triglicèrids.
3. Esta relacionat amb els càncers de: pit, ovaris, pròstata,
recta, pàncrees, pulmons, vesícula biliar i estómac
4.
Pot debilitar la vista
5.
Pot produir envelliment prematur
6.
Pot portar a l’alcoholisme
7. L’alt consum de sucre és el culpable de la diabetis,
hipertensió, arteriosclerosis, obesitat, alzehimmer…
8.
En uns estudis recents van descobrir que el sucre conté
fibres com asbestos i d-mannitol. Els asbestos son com petits cristalls que al moure’s
pel cos foradan les cèl·lules que troben.
9.
Hi ha un endolcidor anomenat sacralosa que és un sucre
clorat(clor) i les dioxines d’aquest producte son 300.000 vegades més altes que
la DDT(pesticida). Aquest producte esta present en molts refrescs i amb més de
4800 productes alimentaris.
Sacarina
Es va descobrir el 1879 i és un endolcidor
300 vegades més dolç que el mateix sucre.
És una alternativa al sucre, sobretot
per persones que tenen problemes de pes o per por a engreixar-se.
També per els diabètics és bo perquè no
altera els nivells de glucosa i no produeix càries com el sucre.
Encara que per contra:
1.
Afavoreix l’augment de pes i la diabetis.
2. Alguns estudis diuen que els endolcidors artificials
podrien accelerar el desenvolupament de l’
intolerància a la glucosa i malalties metabòliques.
La
estèvia
És un producte totalment natural que
procedeix d’un arbust del Paraguai i és 30 vegades més dolç que el sucre però
sense calories i que actualment esta donant guerra als endolcidors químics
dirigits per les grans multinacionals i que temen que la seva popularitat els
pugui perjudicar. El seu descobriment es deu a un pagès català i en
l’actualitat aquest producte i d’altres es comercialitzen per tot Catalunya.
Les fulles de estèvia es poden prendre
tant crues com cuites i les seves propietats son:
1.
Regula els nivells de glucosa o insulina en sang(si és
alt el baixa i al contrari)
2.
Regula la pressió arterial(una infusió de 4 fulles al
mati i a la nit manté controlada la pressió)
3.
Fa reduir la necessitat d’injectar l’insulina i moltes
persones han deixat de prendre pastilles contra la diabetis.
4.
Les seves fulles tenen efectes vasodilatadors, diürètics,
cardiotònics(regula batecs cor) i alimenten el pàncrees i la melsa.
5.
Una marca molt coneguda de refresc de cola ha patentat la
estèvia per els seus productes light.
Evidentment aquesta planta, diria jo
miraculosa, ha xocat amb els interessos de les grans indústries d’EEUU aon es produeixen
els endolcidors sintètics.
Això com sabem passa en molts productes
que malgrat puguin perjudicar la nostra salut
estan per sobre els interessos econòmics. Potser moltes de les malalties del
nostre segle es deuen a la manca de l’alimentació correcte i a que molts dels
productes que diuen ser naturals i ecològics no ho son. Pertant és necessari
fomentar els productes ecològics per una millor salut alimentària. I com es diu
“Som el que mengem”.
RECEPTA
Depuració del fetge
·
Dents de lleó: Per fetges mandrosos
·
Carxofes: Protector
·
Beure molta aigua per depurar-lo
·
Menjar molta fruita evitant el meló, síndria i maduixes
per portar molts àcids orgànics
·
El té verd: Elimina la grassa acumulada
No hay comentarios:
Publicar un comentario