EL MENJAR
PROCESSAT
Darrerament s’ha
parlar dels perjudicis de menjar amb excés aquest tipus de menjar. En aquest capítol
analitzem el perquè son perjudicials però sempre si en mengem en excés.
Ja fa molts anys
que es diu que això és així, i ara no entenc perquè se li dona més importància,
això fa posar en perill tota l’industria càrnica que és tant important al
nostre país. Bé anem a analitzar el tema:
1.
Son adictius i
poden provocar que en mengem de més
Processar
modifica o remou components importants del menjar com la fibra, l’aigua i els
nutrients, canviant la forma que son digerits i assimilats en el cos. A
diferencia del menjar cru i sencer que conté una barreja de carbohidrats,
grasses, proteïnes, fibra i aigua per ajudar-nos a sentir millor, els aliments
processats estimulen l’ alliberació de dopamina i et fan sentir bé fins i tot
quan el menjar no conté nutrients ni fibra. Aquesta alliberació de dopamina pot
portant-se a menjar de més i ens podem tornar addictes al menjar.
2.
Estan vinculats
a l’obesitat
Esta comprovat
que els menjars processats contenen aditius que estan vinculats amb l’obesitat
com el glutamat monosodi, el xarop de moresc, endolcidors artificials i
d’altres. Amés els carbohidrats refinats com cereals del esmorcar, bagels,
waffles, pretzels es converteixen ràpidament en sucre.
Això incrementa
els nivells d’insulina i leptina i contribueix
a la resistència a la insulina, que és el factor principal de quasi
totes les malalties crónicas i l’augment de pes.
3.
Trencan els
principis de la combinació del menjar
Menjar aliments
en certes combinacions ajuda a que el procés de digestió del cos treballi més
eficientment i absorbeixi més nutrients. Per exemple menjar proteïnes i
almidons al mateix moment, com la pizza de pepperoni inhibeix la digestió i
porta a la putrefacció del menjar i augmenta l’acidesa de la sang.
4.
Fomenten el
desequilibri del nostra ecosistema intern.
Els
microorganismes que viuen al nostra cos formen un ecosistema intern molt
important. Els aliments processats interrompen aquest sistema suprimint la
microflora i porten problemes digestius i malalties.
5.
Son perjudicials
per el nostre estat d’ànim i el cervell
Poden produir
canvis d’ànim, problemes de memòria i depressió. La major concentració de
serotonina, que esta relacionada en el control de l’ànim, la depressió i
l’agressió. Es troba als nostres intestins, no al cervell.
6.
Fomenten menjar
massa ràpid
Els aliments
processats son ràpids i fàcils i això fa que siguin ideals per menjar quan
tenim pressa. El fet de menjar depressa fa que el cos no s’anà doni quan esta
ple i això fa que mengem més i així guanyem pes afectant a la digestió.
7.
Les etiquetes de
nutrició poden ser enganyoses
Un aliment
processat pot estar marcat com natural o lliure de sucre però no ser sa.
8.
Les carns processades
estan vinculades al càncer
Aquestes carns estan
preservades amb fum o sal o l’adició de preservatius químics. Aquets inclouen
el porc, pernil, pastrami, salami, pepperoni, salsitxes i algunes hamburgueses.
Els nitrats afegits son molt problemàtics.
9.
Els aliments
processats poden incrementar el risc d’infertilitat i malnutrició
Com aquets
aliments estan vuits de nutrients, es poden menjar molta quantitat
De calories però
sense nutrients i amés estan relacionats amb problemes reproductius.
10.
Aquets aliments
poden sobreviure anys en un armari però les persones no.
Gràcies als químics,
preservatius i altres aditius poden sobreviure molt de temps. Per contra no
tenen nutrients i son perjudicials per la salut.
11.
Pot causar
malalties autoimmunes
Per exemple
esclerosis múltiple, èczemes, asma
12.
Promouen
malalties del cor
Els pitjors menjars processats
·
Nuggets de pollastre
·
Patates fregides tipus franceses
·
Snacks fregits
·
Gasoses
·
Hot dogs i embotits
·
Hamburgueses de restaurant menjar ràpid
·
Cereals ensucrats
·
Patates fregides de paquet
·
Barretes de granola
·
Galetes dolces, pastissos i muffins de les botigues
·
Barreixes de té gelat o té gelat amb sabor preparat
·
Margarina
·
Crispetes de microones
Solucions
1.
Comprar carn ecològica
2.
Reduir el consum de carn processada
3.
Millor un bon pernil o embotic ecològic
4.
Menjar carn acompanyada de hortalisses i no de pa, pasta
o patates fregides
No hay comentarios:
Publicar un comentario