lunes, 22 de febrero de 2016

LA DIÀTESIS


El terme prové del llatí “diathesis” i significa disposició. Podríem di que és la disposició a patir una malaltia tenint en compte factors hereditaris, resistència a certes malalties i el seu comportament físic i psicològic.


Tenim 4 diàtesis o predisposicions a malalties:
1.    Artrítica o al·lèrgica (Hiperreactiva). Excés de reacció davant els estímuls, com les al·lèrgies.
2.    Hipostènica o Artrotuberculosa (Hiporreactiva). Escassa reacció del organisme davant els estímuls. Sistema immunològic baix amb tendència a les infeccions.
3.     Distónica o Neuroartritica: Desequilibri neurovegetatiu, manca d’adaptació i descens de la vitalitat.
4.  Anèrgica (sense energia): Disminució ràpida o lenta del vigor, amb gran debilitat general i envelliment prematur. Estats depressius.












El primer i segon punt pertanyen a les diàtesis joves, en concret a l’adolescència. A continuació analitzarem aquesta etapa, que sol ser molt conflictiva.

Aquestes persones solen tenir manca d’energia que empitjora a la nit però millora amb repòs. Son persones que van a dormir dora i es lleven també dora.

La seva actitud és de pessimisme, tristesa, distracció, preocupació, poca memòria i dificultat de concentrar-se, per això tenen la predisposició a patir infeccions i patologies cròniques com:
·   Fragilitat vers les infeccions (sinusitis, refredats, otitis, bronquitis, asma, tuberculosis, laringitis, amigdalitis, vegetacions, cistitis.
·         Psoriasis, acne, dermatitis, èczemes
·         Colitis, diarrea, restrenyiment.


Si consulteu  en aquest bloc el octubre del 2011 trobareu  informació dels oligoelements perquè el oligoelement que correspon en aquest cas seria Magnesi-coure que tracta de les patologies cròniques que afecten al aparell respiratori, pell i mucoses.



El coure:
·         Permet formació de hemoglobina a la sang.
·         Intervé en la síntesis de varies proteïnes(col·lagen i elastina)
·         Ideal per el aprofitament de la vitamina c i potencia l’acció dels antibiòtics.



Magnesi:
·         Intervé en el metabolisme de la glucosa, producció d’energia cel·lular.
·         Té un gran paper antial·lèrgic i antiestrés.

·         Calma el funcionament del aparell neuromuscular

No hay comentarios:

Publicar un comentario