lunes, 13 de junio de 2016

ELS POLIFENOLS


Els polifenols son antioxidants amb moltes propietats i beneficis per la nostra salut, sobretot en la lluita dels radicals lliures, que son uns agents que causen deteriorament cel·lular. Aquestes molècules si son generades en excés podem malmetre els nostre teixits.

Els seus afectes son:
1.      Malmeten el ADN
2.      Malmeten el teixit conjuntiu(El teixit que envolta la resta de teixits del organisme)
3.      Produeix l’oxidació dels lípids(greixos)
4.      Alteren les proteïnes i les reaccions enzimàtiques
5.      Destrueixen les parts principals de la cél-lula
6.      Debiliten l’organisme.

Aquets efectes son els causants de l’envelliment accelerat.


Causes de l’augment dels radicals lliures
1.      Contaminació ambiental
2.      Alimentació inadequada amb excés de metalls passats, additius, pesticides.
3.      Hàbits tòxics
4.      Excés o carència d’exercicis físics
5.      Excés de radiacions solars
6.      L’estrès


En totes aquestes situacions el nostre organisme per evitar l’excés de radicals lliures segrega enzimes antioxidants, el problema es que no son suficients i hem d’aportar nutrients com els elements fitoquimics que es troben a les plantes i son els responsables de donar-les-hi color i sabor per protegir-los dels raixos ultraviolats, infeccions e inclemències del temps.


Propietats dels polifenols
1.      Antioxidants
2.      Augmenta l’activitat de la vitamina c
3.      Antiinflamatoris
4.      Antialergènics
5.      Bloquegen enzimes relacionades en la síntesi d’estrògens(hormones sexuals)
6.      Protectors en front dels microbis i virus
7.      Protectors tumorals
8.      Protegeix el sistema vascular
9.      Retrassen el desenvolupament de les cataractes



Propietats antioxidants dels polifenols
1.      Agregació plaquetària
2.      Inflo de cames i mala circulació venosa
3.      Síndrome fatiga crònica




Aliments rics en polifenols
·         Raïm
·         Maduixes
·         Granada
·         Remolatxa
·         Albergínia
·         Blat
·         Vegetals vermells i morats
·         Soja
·         Té verd
·         Vi negre
·         Llenties
·         Pèsols


Plantes riques en polifenols
·         Extracta d’escorça de pi
·         Extracta de llavor de raïm
·         Baies espí blanc
·         Cardo Mariano
·         Camamilla
·         Ginkgo biloba


RECEPTA

Fetge gras
-Cardo Mariano
-Gingebre
-Pomelo
-Menjar fruites i vegetals