lunes, 24 de octubre de 2016

AVENÇOS SANITARIS QUE CANBIARAN LA VIDA A MOLTES PERSONES ELS PROPERS ANYS

L’any 2015 es van fer importants descobriments científics que ajudaran a cambiar la vida a moltes persones. En aquest capítol parlarem d’alguns d’ells que proporcionaran un alè d’esperança per a molts. En l’actualitat les persones estem exposades a multitud d’enemics: pol·lució, sorolls, mala alimentació...
1.      La fi del càncer més aprop
Segons els darrers estudis gràcies a la immunoteràpia, que consisteix en estimular les defenses del cos per combatre agressions esta resultant molt afectiva. Aquest tipus de teràpia esta acompanyada del medicament  Iplimumab. El gran problema és el preu, 140.000 EUR per 4 dosis. Es tracta de duplicar la tasa de supervivència pel càncer de pulmó. S’han descobert mecanismes perquè els tumors no generin metàstasis.
Altres estudis demostren que és possible destruir cèl·lules canceroses i microorganismes patògens amb camps elèctrics polsants oscil·lants(ultrasons, polsos de llum, irradiació, plasma fred). El Dr. Anthony Holland va fer probes en cèl·lules tumorals de pàncrees, ovari i leucèmia. Aquest tipus de tractaments son eficaços i no perjudicials.
Es preveu que en uns 10 anys el càncer pot deixar de ser un problema. Ojalà aixi sigui.
2.      El transplantament complert de cara
El cas més conegut va ser el de un bomber que va quedar cec després que li caigués a sobre un sostre en flames i la cara li quedés desfigurada.Després de 71 operacions va recuperar la visió.3.      La medicina personalitzada
Esta basada en tractaments que tenen en compte les particularitats genètiques de cada persona. Encara que no han donat els resultats esperats.
L’objectiu seria crear una base de dades nacional que contingui els perfils genètics e històries clíniques de 1000.000 d’americans. De fet el 2015 el president Obama va aprovar el programa amb un pressupost de 215 milions de dòlars.
4.      Tractament per l’alzhéimer
La multinacional Lilly espanyola amb capital americà va presentar un fàrmac anomenat solanezumab, que administrat en les primeres fases de la malaltia relantitza el seu avenç. El fàrmac no cura però permet les qualitats cognitives. El 70% dels malalts no respon als tractaments o ho fan de forma satisfactòria.
5.      El primer transplantament de teixit del ovari congelat
Aquest estiu un belga de 27 anys es va convertir en la primera persona del món en donar a llum un nadó gràcies a un transplantament de teixit dels ovaris extret quan era una nena de 13 anys i estava congelat. Li van extreure un ovari abans de fer-li un tractament per superar l’anèmia falciforme(El cos produeix glòbuls roijos de forma anormal) i havia de fer quimioteràpia amb possible afectació als ovaris.
Fa un temps un nen de 9 anys amb tumor cerebral al Regne Unit se li va congelar teixit testicular amb l’esperança de tenir fills en un futur.

6.      La microbiota
.      Avui en dia sabem que malalties com l’esclerosi, fibromialgia, artritis i alzheimer tenen origen autoimmune(Falla el sistema immunitari) que ataca per error les cèl·lules del propi organisme. Es creu que es degut a un canvi de la flora intestinal. La microbiota son un conjunt de microorganismes del nostre cos. Cada cèl·lula porta 10 microbis. La majoria de bactèries estan a l’aparell digestiu, unes son necessàries i les altres son perjudicials. Els camvis de la flora intestinal afecten i poden generar malalties.


      

      


    RECEPTA
    Aliments per enfortir el sistema immunitari
·         Mol·luscos
·         Iogurt
·         All
·         Cereals
·         Cítrics
·         Llegums
·         Carbassa
·         Salmó

·         Oli d’oliva