lunes, 10 de octubre de 2016

LA REALITAT VIRTUAL COM A TERÀPIA

La realitat virtual s’ha convertit en una gran revolució tecnològica i cada cop s’utilitza en més àmbits. En aquest capitol analitzarem les seves utilitats per la curació de malalties.


1.      Fòbies: A volar, conduir, parlar en públic, pujar a un ascensor..
Per poder-ho tractar necessitem unes ulleres de realitat virtual, un mòbil i una plataforma interactiva desde on el terapeuta tracta el pacient segons els estímuls i nivells d’ansietat. Per exemple si tenim claustrofòbia hem de tenir en compte la por a l’asfixia i la immobilitat.




2.      En els casos de cures paliatives, quimioteràpia, radioteràpia.. es tractarà de distreure el cervell en processos que poden ser dolorosos.Els entorns que es crearan seran espais de relaxació i exercicis per respirar en calma.
3.      A les guerres
Encara que la realitat virtual pot semblar novedosa en les guerres, no ho és tant ja que fa uns 20 anys ja es va utilitzar com a teràpia per l’estrès posttraumàtic causat per la guerra del golf al 1990. Hi han aplicacions on el hardware reprodueix explosions, tirs i fins i tot olors a benzina, pólvora, brossa. S’aplica al EEUU amb un cost de 15000 EUR l’ unitat.



4.      Situacions traumàtiques
Persones que han viscut situacions com robatoris, violacions, violència de gènere..
5.      Les addiccions
Qualsevol persona que té una addició és possible identificar quins son els estímuls que la conviden a satisfels. Posarem alguns exemples:
·         Si una persona no aconsegueix deixar de fumar l’estímul pot ser una tassa de cafè
·         Per un alcohòlic pot ser pasar davant un bar
·         Per un drogoaddicte identificar una cantonada per la venda de drogues



    

       Recreant aquets entorns podem curar les addiccions.
6.      Jugant amb la consola wii podem tractar l’esquizofrènia. Aquesta malaltia és un trastorn mental que dificulta diferenciar el què és real i el que no. No es pot pensar amb claredat ni tenir respostes emocionals normals. Penseu que 1% de persones d’EEUU la pateixen i a Espanya unes 500.000 persones.


     

7.      Per l’autisme
La forma de tractar-ho és que enlloc que la persona parli, aquesta escolta un àudio i respon a les preguntes mentalment. Durant la sessió es motoritzen els resultats. Al nostre país hi ha un centre d’autisme i tecnologies innovadores de l’ universitat de Valencia.
L’autisme és un trastorn neurobiológic del desenvolupament que es manifesta als 3 primers anys de vida i serà per sempre.




RECEPTA

Netejar els ronyons: Els ronyons filtren la sang d l’aparell circulatori.

-Fulles de julivert
-1 llimona

Bullir una mica de julivert amb 1 l. d’aigua
Colar i afegir el suc 1 llimona
Deixar refredar i prendre 4 cops al dia: En dejú, després de dinar, mitja tarda i després de sopar.



No hay comentarios:

Publicar un comentario