miércoles, 19 de abril de 2017

EFECTES DEL SUCRE A LA SALUD

Quasi tothom som conscients dels efectes nocius del consum excessiu del sucre sobre la salud tals com obesitat, diabetis i càncer. Però aquets problemes no son els únics. El sucre també ens roba molts minerals i vitamines del cos com la vitamina c,d, magnesi, crom i calci.


           




                                       
                                       


En aquest capítol analitzarem com afecta el sucre:
1.      Impedeix el treball de la vitamina C
La vitamina c conté 6 àtoms carboni, 8 d’hidrogen i 6 d’oxigen similar a la glucosa. Malgrat que l’home no podria viure sense ella no la produeix per si sol, per això ha de ser subministrada per l’alimentació o en suplements. Si consumim molt de sucre limita els efectes de la vitamina c perquè l’augment de la glucosa inhibeix l’entrada de la vitamina a les cèl·lules.
2.      Degrada la vitamina D
El sucre estimula les enzimes que degraden la vitamina D amb problemes d’autoimmunitat, demència, inflamació i certs tipus de càncer. El sol és una gran aliat que conté molta vitamina D, encara que en algunes ocasions no és suficient i s’han de prendre complements.
3.      Perdem magnesi
L’augment dels nivells de sucre en sang i l’augment de l’insulina promou l’excreció de magnesi pels ronyons e inhibeix la reabsorció del mineral. El magnesi és important pels músculs, nervis i la formació dels osos.
4.      Deficiència de crom
Els sucre afecta a l’absorció del crom. El crom és clau pel control de glucosa en sang. La deficiència provoca nivells elevats de sucre i mala tolerància de la glucosa.
5.      Priva del calci
El calci és important per l’esquelet, coagulació de la sang i equilibri electrolític. I l’excés de sucre és perjudicial.



                                                      




Per suposat que també té altres afectacions com càries, artritis, asma, trastorns digestius, depressions, fetge gras i radicals lliures.





No hay comentarios:

Publicar un comentario