EFECTES DEL SUCRE A LA SALUD
Quasi tothom som conscients dels
efectes nocius del consum excessiu del sucre sobre la salud tals com obesitat, diabetis
i càncer. Però aquets problemes no son els únics. El sucre també ens roba molts
minerals i vitamines del cos com la vitamina c,d, magnesi, crom i calci.
En aquest capítol analitzarem com
afecta el sucre:
1.
Impedeix el treball de la vitamina C
La vitamina c conté 6 àtoms carboni, 8 d’hidrogen i
6 d’oxigen similar a la glucosa. Malgrat que l’home no podria viure sense ella
no la produeix per si sol, per això ha de ser subministrada per l’alimentació o
en suplements. Si consumim molt de sucre limita els efectes de la vitamina c perquè
l’augment de la glucosa inhibeix l’entrada de la vitamina a les cèl·lules.
2.
Degrada la vitamina D
El sucre estimula les enzimes que degraden la
vitamina D amb problemes d’autoimmunitat, demència, inflamació i certs tipus de
càncer. El sol és una gran aliat que conté molta vitamina D, encara que en
algunes ocasions no és suficient i s’han de prendre complements.
3.
Perdem magnesi
L’augment dels nivells de sucre en sang i l’augment
de l’insulina promou l’excreció de magnesi pels ronyons e inhibeix la
reabsorció del mineral. El magnesi és important pels músculs, nervis i la
formació dels osos.
4.
Deficiència de crom
Els sucre afecta a l’absorció del crom. El crom és
clau pel control de glucosa en sang. La deficiència provoca nivells elevats de
sucre i mala tolerància de la glucosa.
5.
Priva del calci
El calci és important per l’esquelet, coagulació de la
sang i equilibri electrolític. I l’excés de sucre és perjudicial.
Per suposat que també té altres
afectacions com càries, artritis, asma, trastorns digestius, depressions, fetge
gras i radicals lliures.
No hay comentarios:
Publicar un comentario