martes, 4 de julio de 2017

RELACIÓ ENTRE EMOCIONS I SISTEMA NERVIÓS


Degut al tipus de vida que portem és molt fàcil que tinguem desequilibris del sistema nerviós. Això es tradueix amb tensió muscular, marejos, cansament, nerviosisme, insomni, dificultats sexuals, dolors d’espatlla, acúfens, tics nerviosos… Podríem dir que el sistema nerviós és el missatger de les emocions. Quan mirem quelcom ja sigui agradable o desagradable la ment registra el fet i envia impulsos al cervell i aquest al sistema nerviós. Depèn del sentiment que ens desperti riurem, plorarem, en enfadarem i això es reflexerà a la cara.

Hi han molts tipus de sentiment i cadascun ens afectarà de forma diferent. A continuació analitzarem aquets sentiments i cóm ens afecten.

1.      L’ impaciència:

Crea tensió i estrés degut a l’acceleració i la tensió. Si no es soluciona ens provocarà angoixa.


                                            

2.      La por:

Si es converteix en terror o pànic pot descontrolar el nostre sistema nerviós. Si no ho solucionem ens afectarà al sistema renal i digestiu.


                                                           
3.      La ira i el ressentiment:

Si no la podem expressar lliurament i la reprimim ens afectarà a la zona hepàtica ceant trastorns digestius, marejos, vòmits, migranyes, acúfens… Si hi ha molta ira es pot alliberar a base de tics. També provocarà rigidesa cervical i espatlla. I es contrau la part anterior de la gola arribant a crear un desgast dels discs(coixins entre les vèrtebres perquè no es toquin i desgastin). Això provocarà inflamació dels nervis i en conseqüència dolor.El fet de voler suprimir la ira farà baixar els depòsits de ferro afectant la qualitat de la sang. Si no ho solucionem provocarà un efecte repetitiu a la ment. Seria com repetir a la ment el que no s’ha dit en paraules. Tot això afecta a la melsa, trastorns digestius, mala qualitat de la sang, anèmia i poca memoria.Al no poguer expressar el que volem genera ansietat, angoixa i pot acabar am depressió.


                                             
4.      Adicció al treball:

No és res positiu que les nostres metes siguin només materials, sense descansar o distreure’ns. Això desequilibri el sistema nerviós.Moltes vegades el treball ens serveix per amagar-nos d’altres  emocions per por a expresar-les.Ho solem compensar menjant molt, fumant més del compte, prenen més alcohol, drogues…intoxicant així el sistema nerviós i provocant un desequilibris


                                       
5.      La soledat i carències afectives

Son dolentes de per si provocant ansietat, angoixa i depressió. Ho solem compensar menjant molt, fumant més del compte, prenen més alcohol, drogues…intoxicant així el sistema nerviós i provocant un desequilibris


                                                 
6.      La culpa:

És un excés de responsabilitat mal entesa. Genera poca autoestima, molta ansietat, angoixa, tristesa i depressió. És l’emoció més destructiva que existeix.


                                                 

La qüestió és que abans no arribem a aquets extrems podem trobar solucions de forma natural. Tenim la teràpia de la constel·lació familiar junt a les flors de Bach.

És important l’alimentació, l’exercici, viure en un ambient adequat, la meditació i un bon descans.