lunes, 19 de junio de 2017

MALALTIES DE TRANSMISIÓ SEXUAL


Segons les darreres noticies aparegudes en mitjans de comunicació hi ha un relaxament i s’ha baixat la guàrdia en la prevenció de les infeccions de transmissió sexual, sobretot per part dels joves que cada cop comencen més aviat les relacions sexuals i no son gens conscients del perills que corren.

En aquesta secció analitzarem les principals malalties de transmissió sexual:
1.   Clamídia: Procedeix de la bactèria clamídia. Els efectes en els homes son afectacions a l’uretra, recte i gola.Les dones afecta al coll d’úter, recte i gola.
Es contrau amb el sexe oral, vaginal o anal.
Els sintomes son inflamació pélvica, infertilitat i embaràs ectòpic.
Es pot tractar amb antibiòtics sempre que no hi hagi hagut una afectació a alguna part del cos.
Es pot prevenir amb preservatius.


                                                

2.   Herpes genital: Procedeix del virus del herpes. Causa llagues genitals. Recte, cuixes molt doloroses quan es rebenten. No hi ha curació però amb medicaments disminueixen els sintomes i els brots. Preservatiu per prevenir.



                                       
3.    Gonorrea: És més comú en adults que joves. Es tracta de una bactèria que afecta als genitals, boca, cul. Es contrau amb sexe vaginal, oral o anal.Els sintomes en els homes son dolor al orinar, secrecions. Si no es tracta pot provocar problemes de pròstata i testicles. En la dona es provoquen hemorràgies en períodes menstruals. Dolor al orinar i augment de secrecions vaginals. Els antibiòtics poden ser la solució encara que hi han ceps resistents i no és fàcil. Els preservatius son la solució.

                                        

                              
4.      VIH/sida: És causat per un virus que afecta al sistema immunitari destruint els glòbuls blancs i provocant risc d’infeccions greus i certs càncers. S’expandeix degut al sexe sense protecció, injeccions usades per la droga o per contacta de sang infectada. Amb un anàlisis de sang podem descobrir-ho i amb un tractament adequat es pot anar controlant i podem viure dignament. No té cura.


                                        
5.      Virus del papiloma humà: Produeix berrugues en diferents parts del cos. N’hi ha més de 200 tipus i 40 afecta als genitals. Es divideix en dues categories:
·         Risc baix: berrugues genitals
·         Risc alt: Càncer d’úter, rectal, oral, gola, vulva, penis i vagina
     La solució i prevenció és el preservatiu i les vacunes.


                                       
6.      Sífilis: Una bactèria que afecta a la zona genital, llavis, boca o recte. Si no es tracta causa erupció cutània en mans i peus. Els sintomes poden aparèixer i desaparèixer i no notar-los durant anys. En casos d’embaràs pot causar defectes cognitius o avortaments. Si ho detectem a temps es tracta amb antibiòtics.


                                           




                                                

7.      Tricomoniasis: És un paràsit que es contagia en les relacions sexuals i els sintomes apareixen entre les 5 i 28 dies després de l’infecció. Els sintomes en les dones son vaginitis amb secrecions vaginals verdoses, molèstia amb les relacions sexuals, olor vaginal, dolor al orinar. És curable amb tractament.


                                                
8.      Candidiasis: Produït pel fong càndida. Sol viure a la pell, boca i genitals. Alguns cops el pot provocar l’ús de roba molt ajustada, roba interior amb materials sintètics perquè no afavoreixen la ventilació. També productes com sabons o xampús que irriten la vagina. Els tractaments poden ser amb cremes, òvuls vaginals, pastilles.


                                          







Hem de ser més conscients de les conseqüències que pot tenir el sexe sense seny. I recordem que el preservatiu s’ha d’utilitzar prioritàriament en les relacions i més en persones desconegudes.







No hay comentarios:

Publicar un comentario