lunes, 12 de marzo de 2018


EL CERVELL DEL HOME I DE LA DONA


Després de totes les controvèrsies que s’estan produint darrerament sobre la igualtat entre els homes i les dones, de les capacitats intel·lectuals d’uns i altres per ocupar certs càrrecs he cregut convenient de parlar de les possibles diferències del cervell de la dona i del home per poder demostrar que tant ells com elles son capaços de desenvolupar qualsevol tasca. Sabem que hi han 7 intel·ligències múltiples, la qüestió és descobrir on podem encaixar cadascú millor independentment del sexe.

Després de diversos estudis neurològics s’ha descobert que l’estructura cerebral de la dona els otorga certes avantatges . En principi tant el cervell de les dones com els homes hi ha la mateixa quantitat de neurones per`en els dones estan més juntes e interconectades. El pes mig d’un cervell humà és de 1.350 grams i el del home és més gran degut a la quantitat d’aigua i grassa que té. El tamany impacta poc en l’inteligència. De tota manera la configuració cerebral femenina aconsegueix unes certes qualitats envers l’home.


                                                   





Analitzarem les parts del cervell per veure les diferències:
1.      Còrtex prefrontal
La part cerebral que s’encarrega de les connexions connectives i regula tot el que té a veure en la planificació, pressa de decisions i solució de problemes. Les dones el tenen més desenvolupat.
2.      Escorça temporal
Lloc del llenguatge i fluïdesa verbal
3.      Amígdales
El processament i emmagatzemen de les emocions. Molt més gran en els homes i quan es dispara davant les amenaces es produeix una reacció més forta a la part dreta. En les dones es produeix al costat Esquerra i orientada als detalls i processament.
4.      Sistema límbic
És una 25% més gran en les dones però al estar vinculat a les emocions poden crear depressió a la llarga
5.      Neurones mirall
Permet l’empatia i en el home quan quelcom li produeix dolor primer activa les neurones mirall i després busca la recomanació, per això senten l’impuls d’aconsellar per resoldre problemes. La dona al empatitzar invita a la reflexió primordial en el procés d’aprenentatge
6.      Matèria gris i matèria blanca
La matèria gris és 6.5 vegades més gran en el home on hi ha el processament d’informació i realització de feines. La matèria blanca és 10 vegades més gran en les dones i és son hi ha la interconnexió dels centres d’informació per aconseguir més integració i assimilació.



                          



Les dones poden otorgar grans canvis positius en el món empresarial. De fet poc a poc s’estan ja introduint dins aquest món. Podríem trobar moltes més diferències a altre nivells que no siguin el cerebral però el que és clar és que per la continuació de la vida al planeta son necessàries tant dones com homes.



LLAVORS PERQUÈ AQUESTES DESIGUALTATS?
PERQUÈ AQUEST MASCLISME?

No hay comentarios:

Publicar un comentario