lunes, 19 de marzo de 2018


STEPHEN HAWKING I LA SEVA MALALTIA


Va néixer el 8 de gener de 1942 a Òxford i ha mort recentment el dia 14 de març de 2018 a l’edat de 76 anys. Va ser físic teòric, cosmòleg, astrofísic, matemàtic, pedagog, escriptor de no ficció. I com tots sabem va ser un dels grans científics responsable de les teories sobre els forats negres i la mecànica quàntica malgrat patir la ELA durant molts anys.

El gran misteri és com ha pogut viure tants anys amb aquesta malaltia en comparació a altres persones que també la pateixen.
Li van diagnosticar la malaltia quan tenia 21 anys  i totes les persones que la pateixen no solen viure més de dos anys i amb sort 5 anys. Amés aquesta malaltia sol manifestar-se a partir dels 40 i més en homes. Llavors Stephen no havia de viure més de 25 anys.
Stephen degut a la malaltia va quedar en una cadira de rodes i per poguer comunicar-se el 1985 li van afegir un sistema computoritzat i malgrat les dificultats va poguer fer-ho.

                                           




Els efectes de la ELA


La ELA és una malaltia degenerativa de les neurones. Els músculs del cos humà estan dirigits per neurones motores que es troben sota el cervell i la medula espinal. La malaltia provoca el debilitament dels 2 tipus de neurones i la mor es produeix per:
1.      Afectació dels músculs del diafragma que provoca la fallada respiratòria
2. Debilitament dels músculs per empesar que provoca la desnutrició i deshidratació


                                                   




Després de diferents estudis del cas de Stephen  per trobar una explicació del perquè ha viscut tants anys han arribat a la conclusió de que primer va aparèixer molt aviat i així el progrés va ser més lent i que degut a la seva capacitat cerebral, el seu pensament positiu i gran optimisme i les seves característiques biològiques l’han ajudat a viure tants anys.


Ho hem dit moltes vegades la importància del pensament positiu que ajudar a superar molt millor les dificultats .


El que és clar que Stephen és una gran pèrdua per la humanitat i un exemple de superació personal.


                                                

                                          D.E.P

No hay comentarios:

Publicar un comentario