lunes, 28 de mayo de 2018


LA IMPORTÀNCIA DELS OLIGOELEMENTS

Aquesta paraula procedeix del grec “oligos”(petit) i elements químics en general que es troben en la matèria viva en quantitats molt petites i que intervenen en les estructures biològiques necessàries per el bon funcionament del nostra organisme. Degut al tipus d’alimentació incorrecta estem més esgotats i angoixats i amb més malalties de tipus nerviós.


Funcions
1.      Assimilar i metabolitzar els aliments
2.      Renovació dels teixits
3.      Reforçar les defenses del organisme
4.      Sintetitzar les hormones
5.      Reproducció cel·lular
6.      Disminució de les reaccions al·lèrgiques
7.      Accelerar les reaccions químiques i siguin més efectives



La seva carència es deguda:
1.      Excessiu consum de fibra vegetal
2.      Barrejar alguns aliments provoca una competència entre ells:
·         Cogombres i tomàquets
·         Fruites després dels menjars
·         Lasanya o sándwich calent amb formatge
·         Truita de formatge i carn
·         Farina d’avena amb llet i suc de taronja
·         Llegums i formatge
·         Meló i carn
·         Plàtans i llet
·         Iogurt i fruita
3.      La contaminació ambiental provoca desequilibri(plom, mercuri…) degut als cotxes principalment



                                                  


Oligoelements més comuns
1.      Calci
És molt abundant al cos. I serveix per la funció estructural d’ossos i dents. Per restablir l’equilibri del sistema nerviós i regular la coagulació de la sang. Els aliments on el trobem son les cols, lleguminoses, cacauets, nous i aigua.
2.      Cobalt
Combat l’anèmia, osteoporosis, fatiga crònica, al·lèrgies, migranyes. Els aliments on es troba son als cereals, algues, llevat cervesa.
3.      Coure
Formació dels òrgans i prevenció d’infeccions respiratòries. Per el reumatisme. És antioxidant. Els aliments on es troba son e llevat de cervesa, flocs i germen de blat i xocolata.
4.      Seleni
Defensar dels radicals lliures produïts per la contaminació, tabac….Estimula el sistema immunològic. És anticancerigen. Protector del cor. Els aliments on es troba son l’ordi, l’arròs integral i flocs de civada.
5.      Fluor
Per la formació d’ossos i esmalt de dents. Combat l’osteoporosi, debilitat de les ungles i caiguda del càries. Els aliments on es troba son les patates, l’albercoc, col, all, ceba, cereals integrals.
6.      Zinc
Per la cicatrització de les ferides, generació del col·lagen i elastina de la pell. Regulació del trànsit intestinal. Els aliments on es troba son el germen de blat torrat, llavors de carbassa, síndria i cacau.
7.      Fòsfor
Per l’estrès o cansament. Formació d’ossos i dents. Assimilació de les proteïnes. Els aliments on es troba son els cereals integrals, fruits secs.
8.      Manganès
És antioxidant. Per les infeccions, al·lèrgies, dolors articulars, evitar pèrdues de pes i dermatitis. Els aliments on es troba son el té, clau, cardamom, gingebre i espinacs.
9.      Iode
Per la debilitat muscular, hipertensió arterial, hipotiroïdisme, reumatisme, ansietat, desenvolupament del cervell. Tònic circulatori. Els aliments on es troba son varius tipus d’algues.
10.  Potassi
Trastorns cardiovasculars i al·lèrgies. Malalties autoimmunes. Els aliments on es troba son els plàtans, kiwis, meló, llimona, taronja, tomàquets, prunes, albercocs, brots de soja, cereals integrals, lleguminoses, bròquil, patates, faves, nous.
11.  Ferro
Formació hemoglobina. Correcta activitat de les vitamines del grup B. Els aliments on es pot trobar son les llavors de sèsam, algues marines, llevat cervesa i soja.
12.  Liti
Ansietat, angoixa, regula el sistema nerviós i equilibra els estats maniacodepressius. Els aliments on es troba son l’aigua mineral, aigua de mar, cereals integrals, germinats, romaní, farigola i espígol.




No hay comentarios:

Publicar un comentario