lunes, 12 de noviembre de 2018


EL CHAMANISME

La paraula chaman provés del llenguatge de la tribu Tunguka de Sibèria i vol dir el que viatge, veu, sap i treballa amb els esperits d’una altra realitat en estat de trànsit, accedeix a un altra món per treure informació per la seva tribu, adivinació o altres consultes de la vida diària i per això rep ajuda dels esperits d’aquesta realitat. Aquets esperits guies poden tenir forma humana, animal, minerals…
Del que es tracta és aconseguir compartir experiències amb un altra món i els sers que habiten allà. Hi han diferents formes del chamanisme.

Quan es parla del chamanisme es pensa només amb natius Americans o Siberians però s’ha de tenir en compte que també van existir a Europa. De fet la bruixeria té una gran part de chamanisme ja que l’arrel és espiritual i religiosa. Tots elsl chamans poden caure en trànsit amb una estat alterat de consciencia, sentir veus dels esperits, divinitats per ajudar a la gent. Els homes i dones savis del Regne Unit i els vidents Celtes i Nòrdics tenen arrels del chamanisme.

A l’antiga Grècia van existir un grup de practicants espirituals anomenats iatromantis(homes medicina) que eran Mestres de la separació de l’ànima del cos. Els iatromantis feien viatges a l’espai i altres dimensions mitjançant la Técnica del trànsit(ap nous) o catalèpsia. Després del retorn de l’ànima al cos l’home medicina explicava el vol de l’ànima i deia qualsevol informació important.
El chaman té com aliats els esperits familiars i guies, però per desenvolupar una relació profunda amb ells és necessari canviar l’estat de consciència normal a un estat alterat de consciència.



Formes d’aconseguir l’estat d’èxtasis  de la consciencia
·         Controlar la respiració
·         Repetició rítmica de sons(maraques, tambors..) o amb la dansa
·         El desdejuni


Segons uns estudis antropològics només un 15% de cultures chamànicas han utilitzat substàncies al·lucinògenes i el 85% han utilitzat els sons.

Segons els chamanisme existeixen 3 mons:
1.      Mitjà: on vivim nosaltres
2.      Superior: Sers d’ajuda i guies
3.      Inferior: Sers d’ajuda i guies


Per entendre millor el chamanisme s’ha de parlar del món animista. Aquesta ciència té la creença que tot té un esperit i una consciencia, una ànima. Creuen el renaixement i la reencarnació. El chamanisme en ajuda a tornar a connectar amb la nostra essència i ens ajuda a saber el que ens pasa i el que hem de fer per solucionar-ho.



Beneficis
1.      Depressions cròniques
2.      Dificultats per decidir-se o implicar-se
3.      Després d’una situació traumàtica




               Si canviem nosaltres podem canviar les nostres realitats



No hay comentarios:

Publicar un comentario