lunes, 25 de marzo de 2019


LES AL·LÈRGIES


En el capítol anterior varem parlar de les conseqüències del canvi climàtic i una d’elles és l’augment del les al·lèrgies al pol·len degut al increment dels diòxids de carboni i les  altes temperatures que afavoreixen el creixement de les males herbes productores de pol-len al·lèrgic.


Perquè hi han persones que el pateixen i altres no

Totes les persones desde que neixem fins que morim estem exposats al medi ambient que ens toca viure i la capacitat immunològica dependrà de la nostra salud. L´al-lèrgia es produeix quan hi ha una reacció equivocada del sistema immune enfront dels nostres “enemics” perjudicials(pols, plantes, animals…) i produeix reaccions inflamatòries que originen l’al·lèrgia.

Existeixen factors genètics. Un fill de 2 pares no al·lèrgics tenen un 20% de probabilitats de ser-ho. Si ho és un d’ells un 40% i si ho son els dos un 40%.


                                                 



Aquest any 2019

Aquest any s’incrementaran moltíssim sobretot per les cupressàcies, xipresos i arizónicas durant els mesos de gener, febrer i mars degut al canvi climàtic, les altes temperatures a l’hivern que allarguen la pol·linització.

El pol·len dels xipresos i arizónicas afecten al 50% dels pacients sobretot a les grans ciutats com Barcelona i Madrid. En casos greus causen rinitis i asma.

Les plantes degut a l’augment de la contaminació els produeix més l’estrès i es tornen més al·lèrgiques.

Els diesels son terribles ja que les partícules que desprenen recobreixen els grans de pol·len penetrant més a l’organisme causant problemes respiratoris i cardiovasculars.


                                                                



Síntomes
·         Llagrimeig, picor, ulls vermells, conjuntivitis…
·         Rinitis
·         Cansament
·         Irritabilitat
·         Mals de cap
·         Dificultats per dormir
·         Tristesa i depressió
·         Migranyes
·         Asma

Solucions naturals
·        L’ortiga:
Bloqueja els efectes de l’ histamina, que és una mol-lècula que fabriquem dins les cèl-lules del cos(neurones, plaquetes..) i s’allibera de forma violenta en els caos d’al·lèrgia.
·        La mel
·        Infusió de menta o oli essencial
·        Te verd
·        Els probiótics.Però molts d’ells es troben al iogurt, kéfir i xocolata negra.
·        Vitamina c
·        Cúrcuma
·        Regalèssia


Es creu que al 2050 la mitad de la població serà al·lèrgica i en especial els nens de 2 a 3 anys.





No hay comentarios:

Publicar un comentario