L’ ARTROSIS I DOLORS ARTICULARS
Aquesta malaltia la pateixen uns
7 milions d’Espanyols, Provoca una deformació dels dits i dolors als genolls,
mans, espatlla….
Es defineix com una patologia mecànica
que correspon a un envelliment natural o provocat de l’articulació. Ataca a l’os
situat sota el cartílag i això genera deformacions i limitacions articulars. El
dolor mecànic augmenta al realitzar un esforç i es pot ser sensible als canvis
de pressió arterial o al temps, per aquest motiu empitjora per les baixes pressions
atmosfèriques, el fred i la humitat.
La diferencia entre l’ artrosis i
el dolor inflamatori d’artritis és que augmenta amb el repòs, empitjora pels
matins i millora al llarg del dia. Totes les articulacions es veuen afectades
com la columna vertebral amb les lumbàlgies freqüents, que encara que son d’origen
muscular o discal també es relaciona amb l’ artrosis.
En els cas de la columna
vertebral tenim: L’escoliosi, cifosis o lordosis.
Per lluitar contra l’ artrosis:
1.
Combatre el sobrepès
2.
Practicar activitat física
3.
No estar molta estona de peu ni assegut
4.
Evitar carregar sobrepesos
5.
Practicar hidroteràpia(balnearis….)
6.
Drenar l’organisme regularment(carxofes,
romaní, ràbans negres, bardana, dents de lleó…)
7.
Alimentació rica en calci, vitamina D3,
K2 I C
8.
Evitar làctics
9.
Menjar sardines, ametlles, verdures,
anous…
Ha d’existir un equilibri en l’alimentació,
ja que l’excés d’acidesa obliga a l’organisme a haver de buscar les reserves
alcalines i això afavoreix la desmineralització. L’organisme extreu les
reserves alcalines dels osos per les sals del calci i dels teixits per les sals
del magnesi i potassi. Aquest desgast pot traduir-se en l’osteoporosi e
inflamacions artrósicas. L’excés d’acidesa pot ser causada per una dieta rica
en sal i aliments com el pa, formatge, embotits, menjar industrial. És
important alternar amb un dieta rica en fruita i verdura que son alcalines.
Recomanacions
1.
Reduir el consum de sal
2.
Augmentar el consum de fruita i verdura
3.
Consumir aliments rics en potassi(plàtan,
patata, advocat, xocolata sense sucre, gingebre..)
4.
Cuinar al vapor si es possible
5.
Equilibrar la flora intestinal amb
probiótics augmentant el consum d’aliments làctics fermentats.
6.
Controlar l’estrès
Plantes
1.
Harpagofit
2.
Cúrcuma
3.
Cua de cavall
4.
Dent de lleó
5.
Lavanda
6.
Gaulteria
7.
Menta
No hay comentarios:
Publicar un comentario